Nya inlägg

× Annonsera din öppna Smedja! Alla Smeders Dag 24/5 2014

Här fyller du i med uppgifter om att du har öppet på Alla Smeders Dag. Fyll i så detaljerat som möjligt och länka gärna till din hemsida eller facebooksida eller båda två. Antracit har en sida som heter International-Blacksmiths-Day-Alla-Smeders-Dag där du kan anmäla ditt evenemang och din öppna smedja i kalendern. Du kan givetvis klicka på Gilla knappen också...!..Även om du inte har en smedja öppen utan kanske tänker besöka en eller bara gillar Öppna smedjor!! ;D ;D

För att göra det enkelt att hitta döper du Ämnet/Inlägget till din smedjas namn, sedan skriver du in uppgifterna!! :o :o 8)

www.facebook.com/pages/International-Bla...ers-Dag/270036346008

Promot your open Blacksmith Shop!! Blacksmith Day 24/5 2014

Here you can post the information that you have open your smithy on International Blacksmith Day. Fill in as much detail as possible and provide links to your website or Facebook page, or both. Antracite has a page called International-Blacksmiths-Day-Alla-Smeders-Dag where you can register your event and your open smithy in the calendar. You can of course click on the Like button to ...! .. Even if you do not have a forge open but maybe going to visit one or just like open Blacksmith Shops!

To make it easy to find give topic/post your blacksmith shops name, then enter the credentials in the post! ;D ;D

Facebook - Länk-Link
www.facebook.com/pages/International-Bla...ers-Dag/270036346008


//johan

Topic-icon Viktig dag i kalendern Alla Smeders Dag Fjärde Lördagen I Maj

  • Johan Sangberg
  • Johan Sangberg Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Jag har sysslat med hantverk och teknik hela mitt liv. Smider konstsmide och skissar och målar.
Mer
8 år 2 månader sedan #36789 av Johan Sangberg
Här kommer enu ett dokument som handlar om en viktig dag i kallendern,

Alla Smeders Dag Fjärde Lördagen I Maj


Allt som är viktigt och intressant har en egen dag i kalendern. Vi har ju mor, far, FN, Nationaldagen, Alla Hjärtans Dag och numer även Alla Smeders Dag. År 2007 utropade medlemmarna på Antracit.se Smides Portal Fjärde lördagen i Maj till Alla Smeders Dag.

En ros betyder så mycket? Ja det va så det började, inlägget på Internetportalen Antracit.se. Inför alla Hjärtans Dag provade flera medlemmar på att smida sig en ros. Vad kan vara mer sprunget ur hjärtat än en gåva i form av en handsmidd ros i järn?

Tänk om smederna och arbetet de utför hade en ”egen dag” i kalendern? Sagt och gjort, frågan sändes ut på Antracit.se för att genast börja diskuteras bland medlemmarna. Iden var född och inläggen handlade om dagar på året som relaterade till gudar och skyddshelgon för smeder och smide.

Det fanns relativt gott om dagar och förslag och det pendlade mellan våren och hösten. Till slut enades vi om att Fjärde lördagen i Maj borde passa bra. Den dagen blir då dagen då Smederna öppnar sina smedjor för allmänheten och välkomnar våren med eld i ässjan och hammarslag vid städet! Det blir Alla Smeders Dag!

På olika håll i landet har genom åren lärt oss om konstrundor och hantverksresor. Nu skapar smeder och medlemmar på antracit.se en global och universell möjlighet för alla att göra en smidesrunda eller smidesresa i sitt närområde genom att annonsera sin öppna smedja på Alla Smeders Dag, information och karta finns på Internet för alla att pricka ut sitt smidesbesök på.

Med Alla Smeders Dag vill så Antracit.se väcka intresse för smide i alla dess former och bjuda in alla till öppna smedjor för att träffa en smed och lära sig mer om detta genuina yrke. Att välkomna besökare och intresserade är ett utmärkt sätt att hålla smidestraditionen vid liv. På Antracit.se finner du en karta där deltagande smeder och smedjor finns utsatta. Där finns dessutom trycksaker och annan information om detta årliga evenemang som engagerat Antracits medlemmar, smeder och medier redan från första året 2007.

Vi passar i år, 2014, på att ge ett stort tack till er alla som deltog på Antracit.se och skapade en intressant diskussionstråd vilken mynnat ut i en dag att notera i kalendern för både smed allmänhet.


Bifogar dokumentet som PDF för utskrift.

Johan Sangberg

This message has an attachment file.
Please log in or register to see it.

Sidan laddades på: 0.052 sekunder
Powered by Kunena Forum