Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Svetsa rostfritt med MIG

  • mr_president
  • mr_president Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
Mer
9 år 7 månader sedan #35810 av mr_president
Svetsa rostfritt med MIG skapades av mr_president
Har svetsat handtag mm på rostfria bunkar och liknande med Mison18 och vanlig tråd i MIGen och det går fin fint (blir inte rostfritt men det har inte behövts).

Nu provade jag svetsa rostfritt mot rostfritt (ca 2mm mot 3mm gods). Har en 15kg rulle 316-0,8mm, satte dit Mison Ar (Argon från TIGen). Tror det rostfria är 304.

Jag försökte med samma inställningar som om det hade varit konstruktionsstål (styrka, trådmatning och gasmängd). Vad som händer är att det sprätter betydligt och vill inte bränna igenom riktigt (lite som droppar). Gjorde inte rent svetsytan utan blåste på.

Ökade strömstyrkan (läge 5 av 6 på min 3-fas Migrite 202) och ökade trådmatningen och gasmängden. Då gick det bättre om än inte lika fint som konstruktionsstål.

Någon som är bra på rostfritt med MIG ?? Kräver rostfritt mer strömstyrka för att bränna igenom oxiderna ? Är det rätt att öka ström, tråd och gas eller är det annat fel ??

Vad är trixet för att göra fina svetsar i rostfritt med MIGen ? Kanske skulle ha använt TIGen men jag är för sopig för att använda den än så länge...

Har du slagit din lärling idag ??
Mer
9 år 7 månader sedan #35815 av Spiroux
Svar från Spiroux i ämnet Svetsa rostfritt med MIG
Så vitt jag vet så svetsar man normalt rostfritt med puls. (pulserande ström)
Jag kollade i tillsatsmaterials boken och för 2333 som du trodde att du hade, så rekommenderar den en tråd som heter 308LSi.
Men jag svetsar rostfritt med min ibland och jag har nog samma tråd som du och Mison 18,och det finns ingen puls funktion på min svets men det funkar i alla fall, men det blir snyggare svetsar med puls och det är lättare att få ett mindre A-mått.
Du får prova dej fram till fungerande parametrar och ändra induktansen om du kan.
Ett tips som jag alltid gör när jag hittar bra inställningar för olika material och plåt tjocklekar, har en lapp klistrad på insidan på luckan på matarverket som jag skriver upp tråd kvalitet,dimention, trådmatning och strömstyrka så hittar man lätt en fungerande inställning som bara kanske behöver finjusteras.
Sidan laddades på: 0.078 sekunder
Powered by Kunena Forum