Nya inlägg

Topic-icon pressbackar

  • mr_president
  • mr_president Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
Mer
13 år 2 månader sedan #29648 av mr_president
pressbackar skapades av mr_president
Jahaja, då börjar det bli höst och dax att låsa in sig i smedjan.....

Tänkte jag skulle göra pressbackar till min manuella skruvpress så jag kan pressa lås till gummirep & vanliga rep osv. Satte en bit stål i fräsen och började fräsa. Det blev tämligen obra. Jag försökte göra honan (botten, den som ser ut som ett "U") genom att fräsa med en 10mm pinnfräs "från sidan", jag hoppades på att få ett färdigt spår direkt. Jag tog sisådär 3 mm per gång. Det blev inga bra precision och ytan blev väldigt grov. Det fungerar att pressa men låset fastnade uta bara fn. Efter att jag filat, slipat och polerat så går det bättre men man får fortfarande bonka till låset med en spik eller vad man råkar ha till hands.

Jag använder bitar av vanligt 15mm kopparrör, sånt där som man drar vatten i hus med. Först glödgade jag kopparbiten med gasol (för att den skulle bli mjuk) men det verkar inte som man behöver det. Bara knacka till rörstumpen så den blir oval och sedan pressa ihop den.

Funderade på om man skulle borra och brotscha för att få hålet (botten) bra och sedan fräsa sig in med en skivfräs där man lutar fräsen ~1grad eller så ???

Således är min fråga - hur skulle ni göra för att tillverka dessa pressbackar. Det skall vara fin ytfinish (nästan polerad) och helst skall sidorna i honan öppna en liten liten aning uppåt (som jag tänkt, men ni får gärna föreslå bättre lösning).

Färdigt lås blir ca 10mm i diameter. Djupet på "U't" är ca 25 mm och bredden (längden) ca 20mm.

Har du slagit din lärling idag ??
Bilagor:
Sidan laddades på: 0.171 sekunder
Powered by Kunena Forum