Nya inlägg

Topic-icon Plasmaskærning

  • agabos
  • agabos Profilbild Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
14 år 1 månad sedan #29500 av agabos
Plasmaskærning skapades av agabos
Jag skall låta plasmaskæra en ranka som skall bli exakt efter orginalet. Någon som vet vilka filformat som ær bra att læmna in. Jag tænkte låta spara en svart kontur eller skugga i eps-format utan bakgrund. Ær det ett bra format? Eller ær det bættre att læmna en psd med banor och allt? Sedan en annan fråga. Vad ær att føredra? Plasma, laser eller vattenskærning? Vad ær generellt sett billigast? Jag skall skæra ur en ranka ur 12mm-plåt. Jag vill gærna slippa slipa eller fila kanterna før att bli av med skærmærkern. Sådana som blir nær man gasskær. Slaggen ær ju åkej, den går att slipa bort, men ændå.
Mer
14 år 1 månad sedan #29502 av anneli
Svar från anneli i ämnet Plasmaskærning
Hej tycker du ska gå till Imab eller liknande som säljer allt inom järn och verkstad, de har bra kunskap och ibland kan man få låna hem om man har företag och prova. Annars får du info och prova i afären. De har olika märken och varianter. Maskin mässor är också kul att gå på men är ju inte så ofta .Men du kan be att afären skickar inbjudan till dig vid tillstälningar.

jag skulle själv vilja ha en ,,och det har nog kommit ut flertalet mordernare saker nu så jag kan inte rekomendera någon , men ska du köpa så kolla upp data .Och prova absolut. De olika typerna kräver ju vissa saker som utrymme och extratillbehör .kolla vad som blir ekonomiskt,En del har munstycken som är svindyra osv.och köp inte för liten köp hellre för stor ,en som tar några mm tjockare

hoppas fler kan lägga förslag, detta var bara några av mina erfarenheter
Mer
14 år 1 månad sedan #29503 av Svarte Petter
Svar från Svarte Petter i ämnet Plasmaskærning
12mm plåt går bra med laser om de har en lite kraftigare maskin. Rätt inställd och du får inget slagg alls. Vatten blir dyrt (tar lång tid). Plasma och gasskärning ger en större konicitet i snittet och ger större avvikelser. Du kan inte göra särskillt fina detaljer eller vassa hörn med de metoderna.

Fråga där du skall skära vilket format de föredrar. I regel är det bara CAD som gäller så de får nog konvertera det. De måste ändå greja med det i datorn för att "nästa" som det heter, och för att städa upp så det inte är en miljon linjer och linjebrott som sinkar och ställer till det. En del har program som konverterar direkt från scanner. Snacka med dem, de vet ju bäst själva vad de vill ha....

Tänk på vad du säger, det finns stor risk att jag provar!
Sidan laddades på: 0.068 sekunder
Powered by Kunena Forum