Nya inlägg

 • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Jernbolaget!

 • Metalmageren
 • Metalmageren Profilbild Författare till inlägg
 • Offline
 • Senior Boarder
 • Senior Boarder
Mer
14 år 7 månader sedan #24470 av Metalmageren
Jernbolaget! skapades av Metalmageren
Tjabba !

Vad er Jernbolaget i Dalby før något, er det et orderproducerende mekaniskverkstad, hobby smedja for lokala folk. Det låter som det er ret stort ,sveriges størsta smedja skriver dom...? Kommer ursprungligen från trakten men har ikke hørt om det.Flyttade Till DK år 1995 pga godt svetsarbejde og kvinna m.m.
Hilsen Metalmagerern
Mer
14 år 7 månader sedan #24476 av Hammar
Svar från Hammar i ämnet Jernbolaget!
Jernbolaget i Dalby är en trevlig "liten" smedja, med en trevlig liten smed som "samlar" på Anders Hammar

Hammar
Mer
14 år 7 månader sedan #24529 av Jernbolaget
Svar från Jernbolaget i ämnet Jernbolaget!
Ja mäster o mäster, det vet jag ju inte precis men vafan det är sant att jag vid det här laget samlar på Anders Hammar-gubbar men än så länge har jag bara två o "Hammar" är en av dem och en riktigt trevlig prick liksom den andre.
Och det där med sveriges största smedja har jag bett min webb-fixare att ändra det är lite väl att ta i trots att hon tyckte att den var gigantisk, men den har vuxit ganska snabbt i yta och maskinpark dom sista två åren så vi ligger nog bra till för en hyfsad kvalificering bland sveriges största privatägda varmsmedjor.
Och nä jag är ingen industriell verksamhet som serieproducerar men det blir en hel del järn som formas till under dagarna för kundernas räkning och jag är heller ingen konstsmed på hobbynivå utan helt enkelt en vanlig smed som gör ovanliga och vanliga saker när andan faller på och kan leva på detta.
Rogers (kallsmen) smedja är nog fasicken betydligt större och mer utrustad med framförallt större maskiner och troligen fler, tyvärr har jag inte varit och hälsat på honom än trots att jag sagt att jag ska men jag kommer en vacker dag det lovar jag Roger men det är ju en bit och pengarna ska ju in så jobbet går tyvärr före än så länge.
Och inte heller har jag varit på smidesträffen vilket jag gärna vill så det kommer väl också en lika vacker dag.
Men alla som är nyfikna är hjärtligt välkomna att hälsa på och få en kopp kaffe och kolla in min smedja eller så kan ni gå in på min hemsida och se hur vi har det och kanske skriva något trevligt i gästboken.

Så ni som vill komma och hälsa på, är som sagt hjärtligt välkomna.

Varma hälsningar från Tom i Jernbolaget Dalbys smedja

Jernbolaget
Mer
14 år 7 månader sedan #24532 av Hammar
Svar från Hammar i ämnet Jernbolaget!
KAFFE!!!!!!!!!!!!!!! :o :o :o :o

JAG fick inget kaffe Tom........... :-\

Men det hade varit gott............... ;D

Hammar

Hammar
Mer
14 år 7 månader sedan #24536 av nomis
Svar från nomis i ämnet Jernbolaget!
Jernbolaget: Jag läste på din sida att ni ordnar kurser? Har ni några planerade i den närmsta framtiden? Jag leter just nu smideskurser, och skulle helst gå en kurs på ca en vecka, men kan även tänka mig kortare.
Funderar annars på Enander (Gränsfors) eller någon folkhögskola, men båda ligger långt bort geografiskt (bor i närheten av Göteborg).
 • Metalmageren
 • Metalmageren Profilbild Författare till inlägg
 • Offline
 • Senior Boarder
 • Senior Boarder
Mer
14 år 7 månader sedan #24537 av Metalmageren
Svar från Metalmageren i ämnet Jernbolaget!
Hej Tom!
Det er inget fel att tænka stort (det skall man),och ødmjukhet banar vægen. Web-fixarna er inte altid helt på hugget , jag hade besøk av ett web-firma som kunde fixa en h-sida till mig , jag viste runt dom i smedjan och berættade om mitt firma och vad jag gjør. En vecka senare kom resultatet en en "liten mysig h-sida i ljusblått,vitt och med runda mjuka former i" . Vad fan tror dom, har dom ingen kænsla alls, jeg trode på ett tidspunkt att det var dolt kammera jag var med i . Men jad skickade ett långt brev, var jag igen beskriver eld,gnistor,larm,skit,høg standard och hur jag vill ha det m.m. Så tillslut fick jagen h-sida till reducerat pris ,som jag er ganska nøjd med....!
Jag kommer gærna på besøk i din smedja Tom.Jag er tit i Køpenhamn och arbetar,och kommer från dina trakter jag har familie och venner på andra sidan åckså, så det varar nog inte længe før jag dykker upp.
 • Metalmageren
 • Metalmageren Profilbild Författare till inlägg
 • Offline
 • Senior Boarder
 • Senior Boarder
Mer
14 år 7 månader sedan #24538 av Metalmageren
Svar från Metalmageren i ämnet Jernbolaget!
Hej Nomis!
jag tycker du skall ofra det som det kostar att resa till Grensfors på smides kurs hoss Lars Enander.Om det er introduktion eller du vill vidare med smidet så er det bra kurser. Dom flesta jag tallat med siger att dom har varit mycket nøjda. Det er inte så mycket konst-smide der uppe,men dom vet riktigt mycket om annat smide. So go for it...!
Hilsen Metalmageren
Mer
14 år 7 månader sedan #24539 av Greven
Svar från Greven i ämnet Jernbolaget!
Vad är det för typ av kurser ni har där? Har kommiten bit på väg men vill alltid lära mig mer och befinner mig i Lund fram till sommaren så det inte så långt bort.

Ev. kommer jag in och hälsar på någn gång om det skulle passa. Vill du att man ska höra av sig innan och bestämmer tid i så fall?

Fungerar det inte första gången så prövar jag igen.
 • Johan Sangberg
 • Johan Sangberg Profilbild
 • Offline
 • Administrator
 • Administrator
 • Jag har sysslat med hantverk och teknik hela mitt liv. Smider konstsmide och skissar och målar.
Mer
14 år 7 månader sedan - 14 år 7 månader sedan #24544 av Johan Sangberg
Svar från Johan Sangberg i ämnet Jernbolaget!
Hej

Detta va ju en trevlig tråd. Men jösses vad jag blev förvånad. Nu bara måste jag ta till orda. Här tippsas för fullt på hela Antracit och man hälsas man välkommen hit o dit. Så långt allt väl ju.

Johan Sangberg
Last edit: 14 år 7 månader sedan by Johan Sangberg.
Mer
14 år 7 månader sedan #24564 av Hammar
Svar från Hammar i ämnet Jernbolaget!
Tack metalmageren för ditt stöd ;D

Hammar
Mer
14 år 7 månader sedan #24585 av Jernbolaget
Svar från Jernbolaget i ämnet Jernbolaget!
Ja Anders vad ska jag säga, jag blev så förvånad när du presenterade dej med tanke på att jag bara någon minut innan pratade i moben med din namne och sen står du där o säger samma namn så jag glömde helt bort kaffet.
Men nu är det ju så att Bengt Gustafsson ska komma förbi och hälsa på snart så ta o häng på honom, ni bor ju nära varann,

Jernbolaget
Mer
14 år 7 månader sedan #24586 av nomis
Svar från nomis i ämnet Jernbolaget!

Jernbolaget skrev:
Jo Nomis jag har kurser men mest helgkurser men det blir även en del veckokurser till sommaren, kommer program mycket snart på hemsidan. Men om du är sugen på att gå en längre utbildning och lära dig göra rejäla yxor mm i en härlig miljö så är Lasse en underbar människa och bra lärare som jag verkligen gillar och har stor respekt och som lärt mej mycket.


Roligt att höra att det är kurser på gång! Jag har förstått att Enanders kurser är i särklass, och alla man pratar med som varit där verkar helnöjda. Dock är jag ganska ny på det här med smide (men har en hel del annan "verkstadsvana"). Min tanke är att gå verktygskursen hos Enander om något år eller så, eftersom jag tror att det ger mer när man har lite mer erfarenhet innan. Därför skulle jag gärna gå en vecko- eller helgkurs nu till sommaren. Har skaffat ässja och städ, men känner att en kurs vore bra för att komma igång lite...
 • Solberga Konstsmide
 • Solberga Konstsmide Profilbild
 • Offline
 • Platinum Boarder
 • Platinum Boarder
Mer
14 år 7 månader sedan #24587 av Solberga Konstsmide
Svar från Solberga Konstsmide i ämnet Jernbolaget!

Metalmageren skrev: Web-fixarna er inte altid helt på hugget , jag hade besøk av ett web-firma som kunde fixa en h-sida till mig , jag viste runt dom i smedjan och berættade om mitt firma och vad jag gjør. En vecka senare kom resultatet en en "liten mysig h-sida i ljusblått,vitt och med runda mjuka former i" . Vad fan tror dom, har dom ingen kænsla alls, jeg trode på ett tidspunkt att det var dolt kammera jag var med i . Men jad skickade ett långt brev, var jag igen beskriver eld,gnistor,larm,skit,høg standard och hur jag vill ha det m.m. Så tillslut fick jagen h-sida till reducerat pris ,som jag er ganska nøjd med....!


Hej Metalmageren.

Länken på din profilsida här på Antracit verkar inte funka, men med klipp o klistra så fick jag upp den.

Lasse [url=http://solbergakonstsmide.se$quot;:1kcofowr]
Fil bilaga:
[/url]
 • Johan Sangberg
 • Johan Sangberg Profilbild
 • Offline
 • Administrator
 • Administrator
 • Jag har sysslat med hantverk och teknik hela mitt liv. Smider konstsmide och skissar och målar.
Mer
14 år 7 månader sedan #24588 av Johan Sangberg
Svar från Johan Sangberg i ämnet Jernbolaget!

Jernbolaget skrev:
Och till dej Metalmageren vill jag bara säga som vanligt hjärtligt välkommen och det där med hemsidor är en förbaskad djungel som jag helst inte går för djupt in i men jag gillar min webb-fixares ideér, hon har gjort ett schyst jobb till mej.


;) Din sida e stilig!

Ok, då kanske admin kan "peta in" att om ni behöver hjälp med hemsidor, dataprogram och avancerad Internetteknik kan Antracit (admin) hjälpa till med sådant också. (Kan ge lite ekonomi till Antracit ju och jag hoppas ni har överseende med att jag härmed gör reklam för Antracit).

Jernbolaget skrev:

Och jag förstår dej helt och hållet Johan, klart som fan att det skall finnas en länk till Antracit även på min hemsida jag har bara inte tänkt på det så imorgon ringer jag min AD och ber henne att lägga in den bums så drar jag ett litet strå till stacken för denna hemsidas överlevnad som glädjer många.

Varma hälsningar
Tom


Tack Tom för stödet och så e du ju Gesällmedlem dessutom. Nu känner jag en mer för det där besöket hos dig som jag talade om för länge sedan!

Vad gör du på alla smeders dag ,fjärde lördagen i maj? Vi kunde ju bli ett gäng Antracitare där vet ja?..

Johan Sangberg
 • Solberga Konstsmide
 • Solberga Konstsmide Profilbild
 • Offline
 • Platinum Boarder
 • Platinum Boarder
Mer
14 år 7 månader sedan #24589 av Solberga Konstsmide
Svar från Solberga Konstsmide i ämnet Jernbolaget!

Admin skrev: Vad gör du på alla smeders dag ,fjärde lördagen i maj? Vi kunde ju bli ett gäng Antracitare där vet ja?..


Lasse [url=http://solbergakonstsmide.se$quot;:1kcofowr]
Fil bilaga:
[/url]
Sidan laddades på: 0.107 sekunder
Powered by Kunena Forum