Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Flerdubbla smidesträffar i September i Norden och Granbergsdal?

  • Johan Sangberg
  • Johan Sangberg Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Jag har sysslat med hantverk och teknik hela mitt liv. Smider konstsmide och skissar och målar.
Mer
16 år 7 månader sedan - 16 år 7 månader sedan #21626 av Johan Sangberg
Ja vad säger man om detta då? Olycklig planering kanske?

Dalademokraten

Men det var inte bara mötesförhandlingar som gällde för deltagarna.
Lördagskvällen ägnades åt smide i den lokal där Nordiska mästerskapet kommer att hållas, förmodligen sista helgen i september 2008.


Nu verkar det som att K-smidesföreningen planerar att hålla tävlingar samtidigt som Antracit håller sin smidesträff i Granbergsdal sedan 4 år tillbaks. Man kan ju bara undra varför man väljer denna helgen av alla 52 på året? Det kunde varit trevligare för smederna (alla?) och smidet i landet om man "spridit" ut evenemangen under året kanske?

Läs artikeln här..??Klicka



//admin

Johan Sangberg
Last edit: 16 år 7 månader sedan by Johan Sangberg.
Mer
16 år 7 månader sedan - 16 år 7 månader sedan #21630 av martin_smed
Nyligen hemkommen ifrån Granbergsdal, otvättad, trött, skäggig, koldoftande och med träningsverk efter allt dansande på lördagskvällen - trevligt

Visst är det så att livet skrynklar ihop oss ibland men som tur är så utvecklas vi ju också.
Last edit: 16 år 7 månader sedan by Johan Sangberg.
Mer
16 år 7 månader sedan #21637 av Kallsmén
Tycker nog att Konstsmidesföreningen bör tänka om i så fall, för kan det bli mycket trevligare än så HÄR ?;D

Miljön,kolbullar, milan, musik, dans, show,tävlning,smide i stort å smått, å inte minst alla trevliga människor som verkligen verkar uppskatta detta evenemang just den här tiden på året i samband med Kolarveckan i Granbergsdal.

Kallsme´n
En som tycker det här är förbannat kul,( men lite jobbigt,,,,,,men bara lite)
Mer
16 år 7 månader sedan - 16 år 7 månader sedan #21641 av Cegga
Hej!
Jag känner väl att det är synd att köra samma helg .MEN jag tror inte det är träffen i Granbergsdal som tappar folk för vill k - föreningen ordna en träff och ha den samma dag som kolarvecka så lär dom få hyra in joe labero å trolla för att slå den hellt underbara träff som ni ordnar

You can fool some people sometime´s .But you can not fool all the people all the time
Last edit: 16 år 7 månader sedan by Cegga.
Mer
16 år 7 månader sedan - 16 år 6 månader sedan #21659 av Kenth
Som Cegga säger det vore otroligt synd om det hamnade samma helg. Vi har ju inte så många evenemang av smideskaraktär i Sverige och skulle vi nu få två på samma helg skulle det ju vara mer än korkat. Nu vet jag inte vad som styr Konstsmidesföreningen att lägga det Nordiska mötet just denna helg som Antracit har sin träff, men för Antracit som inte kan påverka valet av helg vore detta inte bra. Inte för Antracit och inte för Konstsmidesföreningen och framförallt inte för smidet i allmänhet, det splittrar mer än enar vilket vore synd. Annars skulle det vara trevligt med en "Alla smeders dag" sista lördagen i maj, Antracits smidesträff i Granbergsdal i slutet av september och en Nordisk smidestävling på någon helg, då ser det ut att kunna bli något stort av smidet.

kenth
Last edit: 16 år 6 månader sedan by Kenth.
  • Johan Sangberg
  • Johan Sangberg Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Jag har sysslat med hantverk och teknik hela mitt liv. Smider konstsmide och skissar och målar.
Mer
16 år 2 veckor sedan #25451 av Johan Sangberg
Hej

Nu har det bekräftats att det är ett datum utsatt till helgen efter Granbergsdals 20-åriga kolarvecka och 4-åriga Antracit smidesträff.

Detta datum har enligt Sveriges Konstsmidesförening valts på begäran av de andra Nordiska smidesföreningarna. Det är ju inte samma helg men dock samma månad och det är alltså endast en vecka emellan dessa Smidesträffar.

Riktigt synd att man valt samma månad och givit smeder svårgheten att man eventuellt måste välja vart man vill delta. Hade man valt ett annat datum kunde Vi fått två naturliga aktiviteter att delta i som givit smidet en massa bra reklam och smeder möjligheter att utbyta erfarenheter.

Läs mer om alla (kommande och genomförda) Smidesträffar i Granbergsdal här


???

Johan Sangberg
Mer
16 år 2 veckor sedan #25452 av gustav_metal
Jo men om det är säkert att de inte är samma helg så skall vi vara glada ändå.

Visst det blir lite kompakt men det är ändå möjligt att åka på båda två då, om det varit samma helg det blivit så skulle jag nog börja fundera på att gå ur k-smidesföreningen... iallafall om de planerat det så med vetskap om antracits träff.

Att de båda två är i september behöver dock inte vara ett problem, på så vis har man möjlighet att peppa upp alltihop till en ännu högre nivå. Genomslagskraften i ett jättestort proklamerande av smidets betydelse idag kanske är bättre än många små evenemang utspridda så att de knapt syns. Jag menar att om man lyckas få folk att haja till och sedan någon vecka senare påminner dem igen så kanske det fastnar lite bättre... jag hoppas det iallafall för det är nog så det kommer att bli så länge vi alla är så tjurskalliga att ingen kan ge sig och ingen byter datum.

Gustav
Sidan laddades på: 0.125 sekunder
Powered by Kunena Forum