Nya inlägg

Topic-icon Sista semesterdagen i smedjan...

  • Dicken
  • Dicken Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Junior Boarder
Mer
14 år 10 månader sedan - 14 år 10 månader sedan #20955 av Dicken
Nu är det slut på 4 veckors semesterlunk, och dags att krypa i selen igen. Den sista riktiga semesterdagen hade jag sån tur att det regnade, så kraven från familjen på bad/fisketurer, trädgårdsskötsel etc var obefintliga = en dag i smedjan!
Jag hade för en gångs skull en kamera med mig så jag kan visa hur min lilla hörna ser ut.

Det är faktiskt en hörna! Jag har lånat ett hörn av farsgubbens maskinhall.

Flygande kråka får nå'
...sittande får assint.
/Mormor
Bilagor:
Last edit: 14 år 10 månader sedan by Dicken.
  • Dicken
  • Dicken Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Junior Boarder
Mer
14 år 10 månader sedan - 14 år 10 månader sedan #20956 av Dicken
Svar från Dicken i ämnet Sista semesterdagen i smedjan...
Slänger med ett par bilder på ässjan och min lösning för att hänga upp tängerna. Jag vet att vissa inte vill ha grejor sticka upp ovanför kanten på ässjan, men jag har 3 sidor "lediga" i alla fall.

En bekant till min far skulle skrota ett par gamla släpräfsor (tigerräfsa säger vissa) och jag var snabbt där och kapade åt mig ett gäng med pinnar. Är det någon som vet något om stålet i såna pinnar? Hur det skall härdas t ex? Skulle tänka mig att det kan bli lite knivblad av dom därna. En av räfsorna hade stora ekrade järnhjul, så ekrarna blev också omhändertagna.

Sista bilden är från ett litet testprojekt jag håller på med. Jag började med en bit isoleringsskiva jag hade fått. ?-silikat nånting. Lade den över härden och fick till en kanonfin het "grotta". Min tanke var att försöka behålla en massa värme som annars bara försvinner uppåt. Vissa håller på med vatten på kolet för att uppnå en liknande effekt...
Silikatbiten klarade bara någon timme innan den förglasade sig och sprack. Nytt besök till värmegrabbarna som håller till brevid mitt jobb (dom inreder ugnar o sånt). Fick en säck med nåt cement-gips-liknande som skulle hålla bättre. Det är en test med det materialet ni ser på bilden. Det funkade bättre, men inte riktigt bra - det börjar också bli "glasigt". Måste hitta på något annat.
Min plan är att hitta något isolerande material som håller, och sedan göra en liten plåtlåda ungefär lika stor som forman. Fylla lådan med isolering och på så vis få ett lätthanterligt lock.

Flygande kråka får nå'
...sittande får assint.
/Mormor
Bilagor:
Last edit: 14 år 10 månader sedan by Dicken.
Sidan laddades på: 0.058 sekunder
Powered by Kunena Forum