Nya inlägg

Topic-icon Tips om slipning

  • Ludwig
  • Ludwig Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
Mer
16 år 8 månader sedan #11668 av Ludwig
Tips om slipning skapades av Ludwig
Jag har länge varit ett totalt blåbär vad gäller hantverk och uppskattar alltid tipps och trix som gör livet lättare för en glad ammatör därför kommer här ett tips för alla oss som inte har fina bandslipar som löser alla våra poleringsproblem.

Jag har alltid tyckt att det varit bökigt att slipa och polera små metallgrejjer, men idag kom jag på att man kan spänna fast en träplanka i skruvstycket som man sedan nitar fast slippapret på med nitpistol. För att pappret inte ska gå sönder så lätt tog jag små träribbor som jag nitade i.

Ludwig


http://www.antracit.se/cpg/albums/userpics/10805/slipa.jpg

Klurgubbe i unga år
Mer
16 år 8 månader sedan #11679 av ewoc
Svar från ewoc i ämnet Tips om slipning
jag brukar limma smärgeln på en skiva av spånplatta etc, eller tejpa fast det med dubbelhäftande tejp. då kan du ju också spika fast plattan i ngt, och riskerar inte att gå emot nitarna. annars ska visst glas vara bra att fästa smärgel på. inom silver- och guldsmidet är det ju också vanlgt att göra tvärtom -

Ever tried. Ever failed. No matter.
Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)
Mer
16 år 8 månader sedan #11680 av SCB
Svar från SCB i ämnet Tips om slipning
Blöt ett våtslippapper och lägg det på en glasskiva så kommer det att suga fast och ligga still om man inte använder alltför stora mängder vatten vid våtslipningen.

//Olof Nilsson
Sidan laddades på: 0.059 sekunder
Powered by Kunena Forum