Nya inlägg

Topic-icon Bälte in progress

  • kerk
  • kerk Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
Mer
16 år 8 månader sedan #11414 av kerk
Bälte in progress skapades av kerk
Tjenare, håller på med ett bälte, som ska bindas med en sån där bältes knut, blir lite kort men tror det är bra så det inte ligger ivägen. Och undrar vad ni tycker? :>

Låt mig förklara:

Första symbolen är en runa. Vagnsrunan, Den ska enligt runmagi vända kaos till ordning. Och är tors egen runa. Är även en skyddsruna.

Andra symbolen är som känd tors hammaren. Nej jag är ingen nazist, jag hatar att de har tagit gammla symboler och smutskastat dem, och jag HATAR att man inte kan bära en torshammare utan att bli dömd för det. Torshammaren står för mig för kraft och är enligt mig en väldig symbol för hammaren. Den vi använder dagligen! Tors hammare missade heller aldrig, även det som vi strävar efter.

Tredje är som synes en smed, den står för vad jag tycker om.

Även fjärde, antingen en stuga i granskogarna eller en smedja, vilket som. Båda är underbara och något jag verkligen älskar.

Femte symbolen är Fackelrunan, enligt runmagin står den för urelden. Den ska även stå för de fyra elementens uppkomost. och även kreativitet.

Vad tror ni? :>

Ska färga eller besta eller va de heter så det blir lite mörkare och kanske fylla i figurerna lite. Allt är bränt med brännpenna :>

Det är inte klart, ska klippas till lite, ska försöka smida ett "spänne" åt det osv men :>
Bilagor:
Mer
16 år 8 månader sedan #11420 av EeWe
Svar från EeWe i ämnet Bälte in progress
Jag tror det kommer att bli bra!
Mer
16 år 8 månader sedan #11422 av Myring
Svar från Myring i ämnet Bälte in progress
Har du funderat på att förstärka figurerna med att punsa ned området runt dem så att du får en låg relief? Principen är enkel, bara att blöta upp lädret och pressa ned med ett polerat rundat verktyg där du vill ha "dalar". En god idé om man gör så är att man gör dem svagt sluttande utifrån och skarpt sluttande mot själva figuren.
Man kan även använda vektyget för att fllytta material inuti lädret och bygga upp förhöjningar, genom att gnida med verktyget åt det håll man vill flytta material. Man får gno flera gånger för att få ett tydligt resultat, men det kan bli riktigt snyggt.

Bilagor:
Mer
16 år 8 månader sedan - 16 år 8 månader sedan #11437 av Melchior
Svar från Melchior i ämnet Bälte in progress
Vanligt är också att skära med en vass rakbladskniv och sedan pressa ner ena sidan av snittet med ett verktyg så det blir en kraftig nivåskillnad. Detta görs när lädret är blött och håller på att torka. Upprepa själva pautningen, som det heter, när lädret torkar så får du djupare mönster.

Tycker verkligen att du ska fortsätta med det du har ritat. Symbolik är ju först och främst vad det betyder för dig... Det kan ingen ta ifrån dig. Jag har en bekants bekant som har två hakkors intatuerade, för att det är solmärket och för honom har det inget med nazism att göra... dock har han lite jobbigt att försvara sig hela tiden för folk är okunniga...

Såhär blev mitt försök:

Fil bilaga:

Emil Schönning
Last edit: 16 år 8 månader sedan by Melchior.
  • kerk
  • kerk Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
Mer
16 år 8 månader sedan #11441 av kerk
Svar från kerk i ämnet Bälte in progress
Vad jag lärt mig om hakorsen eller hur det stavas är att om man bakvänder dem så är det solmärket.. Dock inte säker på den delen.

Jo finns säkerligen många häftiga tekniker men, har redan gjort första bränningarna så lite sent att prova något annat kanske. Och båda de där två låter som de kan gå horibelt fel . .skära för djupt, glida iväg å sabba massa etc? :>
Mer
16 år 8 månader sedan #11447 av Melchior
Svar från Melchior i ämnet Bälte in progress
Att skära ut mönstret är faktiskt ganska "safe". Om man jobbar försiktigt och noggrant så är det väldigt liten (om ens befintlig) chans att slinta och förstöra eller att skära för djupt.. Det handlar nästan bara om att gå igenom max en millimeter.

Ja, när det gäller swastikan så är det spegelvänt som gäller för soltecknet...

/E

Emil Schönning
Sidan laddades på: 0.081 sekunder
Powered by Kunena Forum