Nya inlägg

Topic-icon Kniv skärpare - Slip

  • znutt
  • znutt Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Gold Boarder
  • Gold Boarder
Mer
10 år 1 månad sedan #35447 av znutt
Kniv skärpare - Slip skapades av znutt
Hej
En kille här i USA visade mig sin knivslip. En lite sak för att slipa (skärpa upp) knivar etv. Inget för rå slipning. Men den funkade väldigt bra för att skärpa knivar.

http://www.worksharptools.com/

Någon som sett en i Europa. Tänkte först köpa en kostade c.a. 700 kr Men sen är ju strulet med 120V 60Hz mot 230V och 50Hz. Antar att det skulle funka med en trafo och 50 Hz (alternativt köpa en inverter från 12 till 120V/60Hz, den skulle funka med en sådan) Nästa problem är ju att få tag på slipband....
Mer
10 år 1 månad sedan #35452 av storjansbo
Svar från storjansbo i ämnet Kniv skärpare - Slip
Hej ett ställe som säljer lite dyrare men... http://www.smaskin.se/web/Produkter/Sli ... -7451.aspx

Tommy Kjellén
Mer
10 år 1 månad sedan #35455 av mr_president
Svar från mr_president i ämnet Kniv skärpare - Slip
Inte lite "leksak" över den där ???

Tycker vanlig bandslip med fint band och sedan polering på bomullsskiva funkar bäst. Särskilt om man slipar stämjärn märker man en väldig skillnad om eggen är polerad eller inte. Går som smör i furu när polerad men "håller emot" om eggen är lite som "sandpapper".

Har en tormek men tycker inte om den riktigt. Den är för liten och man måste ta bort polerskivan om man kör en större kökskniv.

Vad som skulle vara smutt vore en sprikler som la på lite vattendimma på slipbandet för att inte riskera att tempen går upp. Dock inte så mycket så det stänker. Detta finns till verktygsslipar vet jag (har en till min som jag aldrig använt, kanske ska sätta den på bandslipen....).

Har du slagit din lärling idag ??
Sidan laddades på: 0.058 sekunder
Powered by Kunena Forum