Nya inlägg

Topic-icon Att komma igång

  • kadudder
  • kadudder Profilbild Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
17 år 3 månader sedan - 17 år 3 månader sedan #6284 av kadudder
Att komma igång skapades av kadudder
Hej,

För något år sedan blev jag intresserad av smide och har sedan dess läst en hel del men tyvärr inte smidit något än. Vad jag är ute efter är tips på hur jag skall komma igång, jag bor nämligen i lägenhet så att bygga mig en liten smedja är inte aktuellt. Tänkte att det måste ha funnits fler som haft liknande problem, eller bor alla i egna hus? 

En möjlighet vore ju att få tillgång till någon befintlig smedja och på köpet kanske komma i kontakt med andra smeder (och dessutom få möjlighet att lära av dessa). Vad tror ni?

För övrigt är detta mitt första inlägg på forumet efter att ha smugit omkring och mest läst inlägg ett tag. Så: Hej! :)

Hälsningar 

Kadudder


(Kanske borde tillagt att jag bor i Stockholmstrakten)
Last edit: 17 år 3 månader sedan by kadudder.
Mer
17 år 3 månader sedan #6289 av Melchior
Svar från Melchior i ämnet Att komma igång
Välkommen till forumet!

Tror det viktigaste är att inte varar rädd att fråga! En kurs är alltid att rekommendera. Annars ska du försöka fråga någon smed i närheten om du kan få pröva på lite, många som hobbysmider är inte så rädd för att låta lite tid i ässjan gå till lärotimmar.

Läs läs läs! Det finns massor med bra matrial på nätet, [url=http://www.anvilfire.com:8h27vtv2]www.anvilfire.com[/url] har massor med matnyttiga saker. På så sätt kan du få ihop grunderna, antar dock att du läst en hel del redan eftersom du lurkat runt i forumet ett tag. ;) Då är det bara praktik som gäller.

Bor du söder om stockholm kan du kanske komma över till smedjan i Nynäshamn? Jag kan ge dig lite gratis träningsverk och några blåsor. ;) Någon annan som vill hjälpa till?!

Emil Schönning
  • kadudder
  • kadudder Profilbild Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
17 år 3 månader sedan #6331 av kadudder
Svar från kadudder i ämnet Att komma igång
Jo, att hitta någon smed i närheten har jag tänkt på. Det kluriga är själva "hittandet" bara. Smeder växer ju inte direkt på träd nu för tiden...

Jag bor inte direkt söder om Stockholm, men Nynäshamn känns inte allt för långt borta. Träningsvärk skrämmer inte så jag tittar gärna förbi någon gång. Vi kan ju pm:a om detaljerna   :)
Sidan laddades på: 0.058 sekunder
Powered by Kunena Forum