Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Ombyggnad av vedbod

  • Tobias80
  • Tobias80 Profilbild Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
18 år 9 månader sedan #3615 av Tobias80
Ombyggnad av vedbod skapades av Tobias80
Jag håller på att röja ur vedboden hemma för att bygga om den till en smedja.. Eftersom det inte finns nån befintlig skorsten måste jag göra en, men av vad, någon som vet?
På golvet hade jag tänkt att använda vanliga trädgårdsplattor. Väggarna är av trä så jag är inte säker på hur jag ska göra med dom, om jag t ex ska klä in dom i gipsskivor eller räcker det med att bara skydda väggen närmast ässjan??

MVH/

TobiasJ
Mer
18 år 9 månader sedan #3616 av Kenth
Svar från Kenth i ämnet Ombyggnad av vedbod
Hej Tobias80

Jag skulle välja att bygga en liknande som jag har gjort fast lite större. Som skorsten skulle du kunna utnyttja ett grovt rör typ ventilationsrör. Tillräckligt grov borde du få bra drag i skorsstenen så du slipper få in så mycket rök då du tänder upp.

mvh/kenth

http://www.antracit.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=305
Mer
18 år 9 månader sedan #3617 av SCB
Svar från SCB i ämnet Ombyggnad av vedbod
Prata med sotaren samt räddningstjänsten i din kommun. De vet vad som behövs för att brandsäkra väggarna samt hur man skall bygga skorsstenen.
Att anlägga en eldstad samt att ändra en byggnads eller ett rums användningsområde kräver dessutom byggnadslov. Ansök om sådant INNAN du börjar bygga (om du inte har tänkt chansa och bygga svart).
Om bygglovsansökan kommer in för sent och handläggaren är en grinig typ så kan det bli tal om både böter och att du tvingas riva det du redan har byggt! Inge vidare kul..
Min smedja har jag byggt som en brandcell enligt gällande normer, 100mm rockwool samt dubbla lager gipsskivor.
Har du grannar så bör du ljudisolera så bra det går, klagomål är ju aldrig kul! Hör med kommunen om riktlinjer för buller i ditt område.

//SCB - Proffessionell amatör samt evig sökare av onödig kunskap.

//Olof Nilsson
Sidan laddades på: 0.059 sekunder
Powered by Kunena Forum