Nya inlägg

Topic-icon söker erfarenhet gasolässja

  • cujo_79
  • cujo_79 Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
9 år 3 månader sedan #36009 av cujo_79
söker erfarenhet gasolässja skapades av cujo_79
Hej alla jag letar efter någon som har erfarenhet med dessa gasässjor se länk.
Just nu så använder jag en kolässja med det är sådant jävla mekande med att skaffa fram kol så jag har börja titta på gasässjor och dessa verkar vara bra.

Tack på förhand ;D

http://www.ebay.com/itm/New-2-Bnr-LP-ga ... 19d6fb0887
Mer
9 år 3 månader sedan #36010 av TobbeÅh
Svar från TobbeÅh i ämnet söker erfarenhet gasolässja
Ser ut att ha väldigt dåligt med isolering runt om... kan betyda att du behöver elda på mer än nödvändigt för att hålla temp.
Mer
9 år 3 månader sedan #36012 av solveig
Svar från solveig i ämnet söker erfarenhet gasolässja
Hei ! Glad for spørsmålet over. Jeg har kjøpt en identisk lik esse på ebay. Det fulgte dessverre ikke med noen bruksanvisning. Er det noen som har en slik ? Trenger også tips om dyseåpning ved tenning. Synes også gassregulatoren ser litt primitiv ut ? Venter spent på om noen har erfaring med denne typen esse.
Mer
9 år 3 månader sedan #36013 av Lyckasmed
Svar från Lyckasmed i ämnet söker erfarenhet gasolässja
Jag köpte en sådan av Martti, (numera i Lödöse). Funkar alldeles utmärkt med lite begränsningar i max tempen. Jag har dock monterat en lucka som kan svängas upp (med motvikt). Vill nog säga att det känns som isoleringen räcker för normalt smide, men eftersom jag har en lite mindre och endast en brännare, kommer den aldrig upp i välltemperatur. Den värmer hyfsat på 0,5 bar på tryckregulatorn, men för lite mer "ös" drar jag upp till 1,0 bar (tryck jag vande mig vid hos Martti). För att komma till välltemperaturer byggde jag en billig gasolässja med fläkt. Den har en jäkla hög temp (över 1350 på järnet).
  • cujo_79
  • cujo_79 Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
9 år 3 månader sedan #36024 av cujo_79
Svar från cujo_79 i ämnet söker erfarenhet gasolässja
Så vad jag förstår är dessa ässjor inte de bästa för att välla med för det va det jag hade tänkt mig att använda den till :-[ .
Efter att ha tittat på lite andra sidor så verkar det inte så svårt att göra en egen ässja det som verkar vara lite pilligt att göra verkar vara brännare, så här kommer nästa fråga är det någon som har en bra design på gas brännare ;D
Mer
9 år 3 månader sedan #36028 av Melchior
Svar från Melchior i ämnet söker erfarenhet gasolässja
Hej.

Beroende på vad du har tänkt dig för byggbudget så finns det lite olika alternativ.

Om du kan knåpa ihop en brännare själv så kan denna design vara lämplig.

http://www.youtube.com/watch?v=VxzdqcPzXj8&feature=related

Om du vill vara säker på att få det bästa ur brännaren gällande effektivitet, kvalitet, flöden mm. så köper du en hubrid burner T-Rex. Då kommer du lätt upp i välltemp i en ässja med ca 5.7 liters innervolym (350 cubic inches). Klä den med några lager ull och lägg på en kletig massa som reflekterar och skyddar ullen. Lägg en platta i botten som du kan byta ut eftersom boraxen fräter sönder den. Finns lite olika att välja på... har dålig koll på detta.

Här är en länk till brännarna: T-Rex
http://www.hybridburners.com/products.html

Om du har en slant att lägga på brännaren kommer du inte att ångra dig, det är ganska svårt att få en brännare att gå bra. OM du inte väljer att köra en luftmatad brännare med fläkt, då har du bara två faktorer att spela på, gasflöde och luftflöde. Enklare och går lätt att få fart på. Många säger att det är det enda sättet att komma upp i välltemp, men en T-Rex fixar biffen och behöver ingen ström == ingen risk för kaos om proppen går. :)

Lycka till. Läs på massor, finns mycket tips här på forumet och på olika siter på nätet.

Emil Schönning
Sidan laddades på: 0.073 sekunder
Powered by Kunena Forum