Nya inlägg

Topic-icon Funderingar kring guldsmidesutbildning...

  • Ulven
  • Ulven Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
12 år 2 månader sedan #32077 av Ulven
Hej på er! Jag var inne här och skrev lite i början av förra året tror jag, sen blev det inget på ett tag.... Hur som helst, jag håller på och utbildar mig till guldsmed i Amsterdam, det är en 4-årig utbildning varav sista året är 60 dagars praktik.

Jag har precis börjat på andra året och tycker det går så trögt! Kan väl tillägga att jag inte är någon "skolperson" direkt, så det tar kanske emot bara av den anledningen. Hur har ni andra som gått utbildningar uppfattat dem? Jag känner just nu att det är för långa dagar (åker hemifrån 7 och kommer hem 19), tråkiga uppgifter och allmänt segt.

Det låter som att vi ska få göra roliga uppgifter, men för att ge ett par ex. Vi har precis börjat med gravering..... teckna upp en 6kant och tremblera konturen, sen ska vi gravera andra mönster inuti. Annat exempel: En 3d collier i silver i rund tråd, max 2 cm stora länkar, minst 4 lödningar per länk. Sen ska vi inte ens snacka om att vi ska göra en ask med skarpa hörn om ett par månader. Ryyys.

Jag vet med mig att man måste öva och ovanstående är för att vi ska få lära oss teknikerna, men jag önskar att vi hade lite mer frihet i våra uppdrag och att vi kunde hoppa framåt lite till det roliga! Jag vill gjuta och göra steninfattningar! Jag vill jobba mer på att såga ut mönster ur plåt.......... Jag önskar att jag redan nu hade mycket mer kunskap och kunde göra det som är kul, haha...

Allt det här gnället är egentligen inte gnäll utan bara att jag är fruktansvärt otålig. Vore trevligt att höra hur ni uppfattat era utbildningar och hur det har känts. Är jag ensam om mina tankar?
Mer
11 år 10 månader sedan #32817 av Setter
Svar från Setter i ämnet Funderingar kring guldsmidesutbildning...
Tja ynd att du tycker det går segt men du kommer nog i gång snart föresten va heter din skola kan du ge lite info om den.
Mer
11 år 8 månader sedan #33042 av RuterDam
Svar från RuterDam i ämnet Funderingar kring guldsmidesutbildning...
Jag har gått guldsmedsutbildning gymnasiet 3 år + KY 1 år och nu går jag lärling i 2 år. Det jag kan ge dig som råd är att va glad att du lär dig de tråkiga grunderna först! När jag började gymnasiet så hade vi mycket fritt arbete, visst det va roligt då men nu när jag kommit så pass långt och gör sådana smycken som kräver mer precision och kunnande så känner jag att jag saknar lite av det. Så ta åt dig även om det är tråkigt, du kommer ha mycket nytta av det i framtiden!:)
Sidan laddades på: 0.055 sekunder
Powered by Kunena Forum