Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Flussmedel, slip- och poleringsvax

  • Ziro
  • Ziro Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
15 år 2 månader sedan #27942 av Ziro
Hej hej
Jag var på kurs i silversmide och använde där ett flussmedel som var flytande, genomskinligt och illgrönt till färgen.
(Har kontaktat både Folkuniversitetet och Konrad Wahlström för att klara ut vad det är, men har inte fått något tillfredställande svar).
Någon som vet?

Dessutom använde vi två sorters slipvax, brunt och grönt. Antar att det bruna är trippel, men det gröna??!!!
Poleringsvaxet var rött. Förslag på märke/namn?

Tacksam för svar

Mia
Mer
15 år 2 månader sedan #27949 av Neva
Svar från Neva i ämnet Flussmedel, slip- och poleringsvax
Hej

Hej
Jag använder både ett gulgrönt flussmedel (Allgemeine flussmittel transparent) och flusspasta(BrazeTec flussmittelpaste). Den flourescerande färgen beror, tror jag, på att medlet är fluorbaserat. Pastan täcker bättre i vissa situationer och om man löder koppar och mässing måste man använda pasta. Bägge finns på Konrads, fråga snällt.

Vad gäller vax så använder man vanligtvis brunt för slipning och rött för polering (på olika trissor).Tvätta bort vax från silvret med såpa/ammoniakvatten mellan slip och polering. Det röda heter Rouge men jag tror att det finns flera olika sorter och märken. Det står inte Rouge på paketet - man får fråga personalen. Om de har tid över och frågar snällt så kan man få mycket bra hjälp bla. med att orientera sig i vaxernas värld.
Den gröna vaxen används egentligen till stål men många använder den på silver i stället för rött vax. Den har fördelen att den slipar och polerar samtidigt, om man inte ska ha superhögblankt förstås. Då gäller endast handpolerstål. Det blå vaxet används till plast som ex. plexiglas.

Lycka till
/Neva
Sidan laddades på: 0.076 sekunder
Powered by Kunena Forum