Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Ang Guldsmed

  • keddo
  • keddo Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
14 år 2 veckor sedan #26401 av keddo
Ang Guldsmed skapades av keddo
Hej allihopa!

nu är det så att jag har funderat mer än länge, snart över ett år på att verkligen sätta igång med guldsmeds yrket och vidare utbilda mig inom det.


Tack vare en rätt så otursam situation när jag gick på gymnasiet så har jag bara avslutat ca 1 år av den och har ej grundläggande gymnasie kompetense.


Jag har ett antal frågor:

Utbildning som jag har läst om som finns i köpenhamn, krävs det att jag ska ha gymnasie kompetense från i sverige för att bli antagen till den?

Vart kan jag hitta information om den utbildningen i köpenhamn? har läsåret precis börjat?


Finns det möjligen någon annan kurs jag kan läsa (eftersom jag inte har grundläggande gymnasie kompetense och lite drygt 2-2,5 års komvux pluggande kvar till det så känns KY utbildningar osv i sverige rätt så avlägset eftersom dom ofta kräver det, heldre så går jag en kurs utomlands eller studerar på heltid där tills jag fixat ett praktikplats, antingen där eller här hemma..)

så vet någon om en bra grundläggande praktiktplats där dom ej går efter gymnasiebetygen?


Tack på förhand för svar!!
Mer
14 år 1 vecka sedan #26421 av fredrik lundberg
Svar från fredrik lundberg i ämnet Ang Guldsmed
Hej och välkommen till Antracit!

Dina frågor kan jag tyvärr inte svara på direkt, men...

Har du hållit på något med silver- och guldsmide förut?
Annars så finns det bra grundläggande utbildningar på olika folkhögskolor, där man säkert kan kombinera sin silversmides utbildning med att läsa upp sina betyg.

Hellidens Folkhögskola ( http://www.helliden.se ) tror jag har platser över på sin kurs, så ringer du dem kanske du kan börja redan nästa vecka. Detta är dock inget jag kan lova, men jag har hört att de saknar några elever, be att få prata med Anna Hartelius (skolans nummer: 0502-17800 )

Leksands folkhögskola ( http://www.leksand.fhsk.se/ ) är också en mycket bra skola för att lära sig grunderna, men den är lite mer inriktad på corpussmide, vilket hellidens fhsk inte har så mycket plats för. Däremot vet jag inte om de har någon plats över just nu, men det är ju bara att ringa och fråga, och då ska du be att få prata med Torbjörn.
(skolans nummer: 0247-648 00 )

Med vänlig hälsning/Sigmund (Fredrik)

mer corpus till folket!!!
Mer
14 år 1 vecka sedan #26422 av fredrik lundberg
Svar från fredrik lundberg i ämnet Ang Guldsmed
Såg precis följande text på Hellidens.se hemsida:


Ännu platser kvar!

Just nu har vi några få platser kvar på Konsthantverk och design med inriktning på metallsmide eller textil på Allmän kurs samt på Grafikskolan.

mer corpus till folket!!!
Sidan laddades på: 0.060 sekunder
Powered by Kunena Forum