Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Hackade lösenord på Spray

  • Johan Sangberg
  • Johan Sangberg Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Jag har sysslat med hantverk och teknik hela mitt liv. Smider konstsmide och skissar och målar.
Mer
16 år 1 månad sedan #25565 av Johan Sangberg
Hackade lösenord på Spray skapades av Johan Sangberg
Hej

I dagarna har det talats mycket om olika intrång i olika medlemsregister. Senast i raden va det ju Spray som hackades och mejlkontons lösenord lades ut på Internet. Likadant har inträffat med dataföreningens medlemssidor.

Antracit går säkert att "hacka" det med, men som ett skarpt skydd är samtliga lösenord krypterade. Det är ett skydd vi haft sedan 2004 på Antracit och det känns tryggt just nu att vi så tidigt valde ett system som krypterar lösenorden istället för att spara dom i klartext. Det är därför som du aldrig kan be att få ditt lösenord skickat till dig utan det går endast att förnya.

Som en extra säkerhetsåtgärd kan man logga in och byta lösenordet regelbundet och inte använda samma lösenord och användarnamn på olika forum/siter

//admin

Johan Sangberg
Mer
16 år 1 månad sedan #25568 av fredrik lundberg
Svar från fredrik lundberg i ämnet Hackade lösenord på Spray
ja det går visst en våg i det där nu...

undra vad de ska ha alla lösenord till???

Ingen är väl så dum att de har samma lösenord till olika platser. (förutom jag då, som faktiskt har det på ett par ställen när jag tänker efter... :D )

De var ju inne och hakade bilddagboken.se på lösenord, vad tusan ska de ha dem till?
Vill de sno mina semesterbilder finns det ju enklare sätt, typ högerklicka och spara bild... ;D

mer corpus till folket!!!
Mer
16 år 1 månad sedan #25570 av SCB
Svar från SCB i ämnet Hackade lösenord på Spray
Det är ju primärt inte inehållet i kontona man vill åt, ett mailkonto t.ex är värdefullt för de som skickar spam. dels finns där adresslistor man kan utnyttja och så kan man skicka spam i någon annans namn som ännu inte är svartlistat i alla spamfilter som finns. Sen brukar hackade konton och datorer användas som lagringsutrymme för att sprida allehanda ljusskygga filer och virus.
ett ganska populärt sätt att utnyttja en hackad privatpersons dator är att fylla den med piratkopierade program och liknande och installera en serverapplikation för att dela ut innehållet till andra, allt döljs dessutom så användaren aldrig märker något.
Eller så använder man sig av datorn som mellanlandning när man skall hacka sig in i något annat system, då försvåras polisens arbete avsevärt när de måste följa spår som inte leder någon vart.

Så det är väldigt viktigt att man har bra lösenord på allt, och inte samma lösenord på flera ställen.
Ett bra system för lösenord är att skriva en mening istället för ett ord. t.ex "Äpplen är jättegott"
Lägg till ett par specialtecken så blir det ännu bättre "Äpplen är jättegott!!"
Sen kan man blanda in lite "hackarslang" och byta ut vissa bokstäver mot tecken som liknar bokstaven i fråga. en 3:a är ju ett spegelvänd "E", en 4:a är ju ett "A" med ett kapat ben, en nolla är ett "o" o.s.v... Så.. "Äppl3n är jätt3g0tt!!" är ett väldigt säkert, komplext lösenord som är riktigt svårt att knäcka men ändå ganska lätt att komma ihåg. Men det förutsätter ju att siten som lagrar lösenordet har dessa krypterade som .tex Atracit. Annars spelar det ju ingen roll då hackaren ändå kan läsa alla lösenord i klartext när han/hon väl har lyckats sno lösenordsdatabasen..

//Olof Nilsson
Sidan laddades på: 0.084 sekunder
Powered by Kunena Forum