Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Pressmedelande Alla Smeders Dag

  • Johan Sangberg
  • Johan Sangberg Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Jag har sysslat med hantverk och teknik hela mitt liv. Smider konstsmide och skissar och målar.
Mer
15 år 10 månader sedan #25432 av Johan Sangberg
Pressmedelande Alla Smeders Dag skapades av Johan Sangberg
Pressmedelande Alla Smeders Dag

För andra året i rad initierar smidesportalen Antracit, Alla Smeders Dag. Nu är Antracit redo att möta användare, smeder och metallhantverkare igen. Efter en större ”ansiktslyftning” slog vi upp portarna för en dryg månad sedan. Mycket blev ändrat och användarna kände sig lite vilsna i början.

60 smedjor öppnas
Nu verkar ”livet” ha återvänt och som närmaste aktivitet har vi Alla Smeders Dag på Fjärde Lördagen i Maj som i år inträffar Lördag 24:de maj. Broschyrer och ”logotyper” har tagits fram att använda för att leda besökare till smedjan. Så här andra året har aktiviteten att öppna alla smedjor för allmänheten spridit sig till våra grannländer och Norska, Danska och Tyska smeder har uppmärksammat uppropet. Drygt 60st medlemmar har laddat ned broschyren i dagsläget så det blir många öppna smedjor! Logotypen För Alla Smeders Dag finns nu på Svenska, Dansk/Norsk, Finska och Engelska.

Skolor deltar
Flera skolor med metallhantverk och smide på schemat kommer att delta i år precis som HDK Steneby gjorde förra året. Vi ser fram emot att Sätergläntan, Träakademien i Kramfors och även Leksands folkhögskola håller öppet hus på Alla Smeders Dag. Silversmeder, guldsmeder, kopparslagare och järnsmeder har öppet lördag 24;de maj.

Smideslistan
Leta upp din egen smed eller smedja i ditt närområde och gör ett besök för att se, känna, höra och njuta av aktiviteterna i smedjan. På Antracit finner du listan ( Smideslistan ) med anmälda smeder och en karta där man börjat anmäla sig, men säkerligen saknas det flera hantverkare och tipsa gärna oss om en smedja du tycker borde kunna besökas och som borde finnas på kartan på Alla Smeders Dag!

Hela Norden
Hantverksföreningar, scoutklubbar och hembyggdsgårdar tillsammans med smeder runt om i landet och Norden har anmält att de kommer att ta emot besökare, eller att det tänker besöka en smed eller smedja.

Sotiga fingrar
Med lite tur bjuds du på glass eller kaffe och kaka och får lite sot på fingrarna, eller så får du någon smidesprodukt med dig hem som minne från ditt besök hos smeden, som du sent kommer att glömma. En roligare kan vara att hinna med att tillverka någon eget vid ässjan eller smidesstädet.

Besök en smedja
Slå ett slag för smide och metallhantverk på Alla Smeders Dag, öppna eller besök en smedja Lördagen 24 maj i år! Läs mer på http://www.antracit.se och ladda ner ”loggor” och annat informationsmaterial på ” downloads ”.

Johan Sangberg
Antracit Smidesportal
http://www.antracit.se
0709190845

Johan Sangberg
Sidan laddades på: 0.077 sekunder
Powered by Kunena Forum