Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Kulturutbyte inom Smide, Sverige-Sydafrika.

  • Johan Sangberg
  • Johan Sangberg Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Jag har sysslat med hantverk och teknik hela mitt liv. Smider konstsmide och skissar och målar.
Mer
17 år 1 månad sedan #19116 av Johan Sangberg
Kulturutbyte inom Smide, Sverige-Sydafrika. skapades av Johan Sangberg
Kulturutbyte inom Smide, Sverige-Sydafrika.

The Blacksmith Workshop Trust i Kapstaden, som är utbildningsanordnare inom smide i Syd Afrika, tog under våren 2005 kontaktat med Johan Sangberg och Antracit Smidesportal.

Tankarna på att undersöka möjligheterna till ett gemensamt projekt, inom ramen för SIDA och kulturdepartementen i respektive land, tog fart. Ett antal kontakter knöts i Sverige (Konstsmidesföreningen) och Sydafrika (The Blacksmith Workshop).


Under 2005 utarbetade Johan Sangberg, inom ramen för Sveriges konstsmidesförening tillsammans med The Blacksmith Workshop Trust och ansvarig där Dammon Rice, en ansökan om planeringsstöd för ett framtida kulturutbyte i konstsmide med Syd Afrika.


Kulturdepartementen i respektive land har beviljat planeringsbidraget på totalt 50 000 kr för att i en förstudie formulera ett kulturutbyte inom konstsmide.


Nu pågår planeringen och etableringen av kontakter som skall resultera i ett framtida kulturprojekt. Förhoppningsvis kommer detta att innebära ett rikt utbyte mellan länderna och ge inspiration att utveckla och föra fram konstsmidet. I nuvarande skede finns det en arbetsgrupp tillsatt i Sydafrika och vi söker deltagare till en Svensk arbetsgrupp.


Arbetet har pågått under hela våren 2007. Har du frågor, idéer, tipps eller på något sätt vill bidra är du välkommen att kontakta någon av nedanstående personer (klicka på namnet):


Projektledare Sverige, Johan Sangberg[/email:1gc5ktxj] Projektledare Syd Afrika [email=dammonr@iafrica.com:1gc5ktxj]Dammon Rise[/email:1gc5ktxj] Konstsmidesföreningens Ordf. [email=ordf@konstsmidesforeningen.com:1gc5ktxj]Ann-Kristin Treard[/email:1gc5ktxj] [url=http://www.kulturradet.se/index.php?pid=709:1gc5ktxj]Läs mer om utbytet på Kulturdepartementets hemsidor Klicka Här![/url][email=johan.sangberg@js-konstsmide.se:1gc5ktxj]Johan Sangberg[/email:1gc5ktxj]

Projektledare Syd Afrika Dammon Rise[/email:1gc5ktxj] Konstsmidesföreningens Ordf. [email=ordf@konstsmidesforeningen.com:1gc5ktxj]Ann-Kristin Treard[/email:1gc5ktxj] [url=http://www.kulturradet.se/index.php?pid=709:1gc5ktxj]Läs mer om utbytet på Kulturdepartementets hemsidor Klicka Här![/url][email=dammonr@iafrica.com:1gc5ktxj]Dammon Rise[/email:1gc5ktxj]

Konstsmidesföreningens Ordf. Ann-Kristin Treard[/email:1gc5ktxj] [url=http://www.kulturradet.se/index.php?pid=709:1gc5ktxj]Läs mer om utbytet på Kulturdepartementets hemsidor Klicka Här![/url][email=ordf@konstsmidesforeningen.com:1gc5ktxj]Ann-Kristin Treard[/email:1gc5ktxj]



Läs mer om utbytet på Kulturdepartementets hemsidor Klicka Här!

Johan Sangberg
Mer
17 år 1 månad sedan #19127 av martin_smed
Svar från martin_smed i ämnet Kulturutbyte inom Smide, Sverige-Sydafrika.
Hej på Er !

Hoppas att det blir ett givande samarbete, ett nästan makalöst tillfälle för
mycket givande kultur- och smidesytbyte.

Det skall bli spännande att följa fortsättningen på projektet.
Våra utbildnings-institutioner hakar väl förmodligen på, kan jag hoppas, och
tänka mej.
Att det sedan finns lite bidrags-pengar att röra sej med är ju inte fel.

Hoppas det kommer in några bra förslag av- eller på inntresserade innan du åker dit.
Skall desessutom bli trevligt att höra hur det har gått för Er vid Konstsmidesföreningens
årsmöte. Men förmodar att det även blir en utförlig redovisning även här på Antracit.

Ha dé så gött //

Visst är det så att livet skrynklar ihop oss ibland men som tur är så utvecklas vi ju också.
Sidan laddades på: 0.064 sekunder
Powered by Kunena Forum