Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Härda med lera för att få Hammon sk. härdlinje

  • Melchior
  • Melchior Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
Mer
12 år 11 månader sedan #33932 av Melchior
Här kommer en länk till ett forum som har en riktigt bra tutorial på hur man härdar med lera.

http://www.britishblades.com/forums/showthread.php?137950-Partial-clay-Hardening-Tutorial.

MVH
/E

Emil Schönning
Mer
12 år 10 månader sedan #34039 av ejnar
[attachment=0:1ncm57o4]<!-- ia0 -->Frost Hamon 005.JPG<!-- ia0 -->[/attachment:1ncm57o4]Det sämsta bild är der man bäst aner Hamon på denna Frost , enligt experter bör man ha massor av pixlar för en bra bild på Hamon , men hur som helst är det även beroende på valget av sten .
Bilagor:
Mer
12 år 10 månader sedan #34041 av ejnar
Får man våga påstå her att Hamon INTE är Härdlinjan ? men att Hamon följer Linjan mellan två olicka sorters stål som härdas , ett kolhaltig och ett kolfattigt stål . Man fristas berätta en historie för dom som orkar bry sig .
Såher är det : Der finns ungefärligt 2 mill. Antika Japanska svärd i världen , efterfrågan är större då där inte göras flera , vad gör man då ? JO! där finns en del Brand-skadada svärd, dessa kan härdas om förstås men det ger dom inte nogot större värde , man kan lämna in dom till en som behärskar "Acid-Polish" som då med syra får fram en "HAMON linje" som INTE följar den Orginale , men mera är som en Skugga av orginalet , men det vet man ju inte när man ser det färdiga resultatet , för det ser "bra ut" och betalningen kan vara jätte bra för ett annars värdelöst svärd , frågan är förstås om man är villig som smed att såga i den gren man sitter på , och mycket tyder på att många gerna bytter en proper härdning mott lite jux med syra för ett "Bra betalt resultat" , för visligen ser det jätte bra ut , det är ju därför man benyttar syran , och Japans främsta svärd-pollera gör det , men han gör det inte på sina egna Antika svärd i sin samling , så vad man kanske borde fundera över her är om inte utvecklingen börjar ta en lite fel riktning i smideskunsten , lite som det skedde på 1700 talets japanske smide då man satte sig ned och frågada om det var såher decadent det sku vara , man beslutada då att Nihonto i alt värsentligt sku åttergå till Muromatchi-tidens ideal , så dom sidsta 300 åren har man i Japan försökt hitta tillbaka till det perfekta som man förlorade till föremån för det Decadenta. Det skandinaviska smidet har tydligen förlorat väldigt mycket , tydligen kan man inte förklara på svensk vad det är man ser i smidet , men måste ta till Japanska uttryck , är det således det måste vara ?
Sidan laddades på: 0.079 sekunder
Powered by Kunena Forum