Nya inlägg

Topic-icon "Den onda" HAMON

  • Valle
  • Valle Profilbild Författare ämne
  • Offline
  • Gold Boarder
  • Gold Boarder
Mer
12 år 1 månad sedan #28576 av Valle
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Det är många som vill få hamon... :D Inte alltid blir det som man vill :D ...

Och jag ,som absolut vill inte ha hamon...har fått den på damasken...Den var väldigt tydligt efter poleringen...
Den blev kvar efter etsning...Härdlinje finns även på ryggen (där jag har slipat)
Material UHB26C + 15N20 ...Har inte använt nån lera...Det blev bara... ::)

....jag är ingen trollkarl, men jag lär mig...
Bilagor:
Mer
12 år 1 månad sedan #28580 av Hammar
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
otroligt snyggt. :o
Man blir avundsjuk....... :-\

Hammar

Det blir inte som man vill. Men man är som man är.... ;D

Hammar
Mer
12 år 1 månad sedan #28582 av mr_president
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Har du någon gissning på varför det blev på det där viset ?? Är inte hela bladet "genomhärdat" på samma sätt, då borde det ju inte bli hammon eftersom den "skall" uppstå mellan olika härdzoner.

Kan det ha med anlöpning att göra (t ex. att eggen blivit anlöpt vid slipning) så det blivit en bakvänd hamon där eggen är mjukare än ryggen. Skulle ju kunna vara en gissning eftersom den även är slipad i ryggen ???

Har du slagit din lärling idag ??
  • Valle
  • Valle Profilbild Författare ämne
  • Offline
  • Gold Boarder
  • Gold Boarder
Mer
12 år 1 månad sedan #28583 av Valle
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Jag vet inte...faktiskt... O0
Efter härdning och anlöpning gör jag finslipning....Så jag slipar väldigt försiktigt...ingen värme... ::)
Det är mycket kol i stålet -1.25%C UHB26C har samma riktanalys som am.W-1
Om man läser om W-1 så står det : "It is also shallow hardening steel for traditional Japanese-style constrruction...."

Har använt mycket 26C...Men det är första gången det händer...
Har gjort 4 knivblad av denna paket...och alla har fått härdlinje.... ::)

....jag är ingen trollkarl, men jag lär mig...
Mer
12 år 1 månad sedan #28584 av Lars Eriksson
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
"Och jag ,som absolut vill inte ha hamon...har fått den på damasken...Den var väldigt tydligt efter poleringen...
Den blev kvar efter etsning...Härdlinje finns även på ryggen (där jag har slipat)"

Nä, nu hänger jag inte med riktigt. Vänligen förklara "hamon" och alltihopa faktiskt.
Jättefina blad, men som sagt, jag förstår inte finliret.
/L
  • Valle
  • Valle Profilbild Författare ämne
  • Offline
  • Gold Boarder
  • Gold Boarder
Mer
12 år 1 månad sedan #28588 av Valle
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Hamon -det är synligt härdlinje...Mest förekommande på Japanska svärd...
På bilden ser du mörk linje strax ovanför eggen....
Det blir alldeles för mycket att ha både hamon och damask .... >:D

Här finns det länken till olika sorter hamon.... http://www.ksky.ne.jp/~sumie99/index.html

....jag är ingen trollkarl, men jag lär mig...
Mer
12 år 1 månad sedan #28607 av Lars Eriksson
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Tack för den nya kunskapen
/Lasse
Mer
12 år 1 månad sedan #28643 av Lars Eriksson
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Fina svärd på den där sajten, Valle. Vet du - eller någon annan - vad klingan till ett japanskt svärd, säg på cirka 70 cm, väger?
/Lasse
  • Valle
  • Valle Profilbild Författare ämne
  • Offline
  • Gold Boarder
  • Gold Boarder
Mer
12 år 1 månad sedan #28646 av Valle
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Klinga ca 70cm + tång ca 15-18cm....Väger kanske ca 800-900g.
Svårt att säga exakt....Det finns så många varianter...

....jag är ingen trollkarl, men jag lär mig...
Sidan laddades på: 0.070 sekunder
Powered by Kunena Forum