Nya inlägg

Topic-icon Nybörjare, materiel?

  • *Chris*
  • *Chris* Profilbild Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
17 år 3 veckor sedan #7505 av *Chris*
Nybörjare, materiel? skapades av *Chris*
Hej!
Är helt färsk med det här med smide. Jag köpte en fälässja på auktion i somras som jag har lagat och rustat upp. Har testat den och det var sååå fint drag i den :)
Som städ använder jag ett järnblock, tänkte köpa ett städ men det kostade ju 4000!!!
I alla fall, det jag mest undrar över är vad jag ska använda att smida av, nu använde jag ett armeringsjärn, det kändes som om det inte var det ultimata materialet att använda.. ;) Några tips?
Mer
17 år 3 veckor sedan #7506 av Granlund
Svar från Granlund i ämnet Nybörjare, materiel?
sis 1312 kallas det material som man brukar använda till det mesta som inte behöver härdas, dvs till ljusstakar, krokar och allt vad det nu kan vara. Om du frågar i järnaffären eller hos någon stål/metallgrossist efter 1312, så vet dom vad detta är, även om det kanske kan heta nåt annat i vissa fall. Det finns i en mängd olika dimensioner som plattjärn, rundstång och fyrkantstång. Annars så funkar armeringsjärn rätt bra till diverse saker, så det är inte fy skam det heller.
Apropå dyra städ, så försök hitta ett begagnat, sätt in en annons i nåt lokalt annonsblad eller i lokaltidningen, då kan du komma billigare undan och ändå få ett fint städ.
/ Henrik
Mer
17 år 3 veckor sedan #7550 av marberg
Svar från marberg i ämnet Nybörjare, materiel?
Hej

Leta rätt på en firma som säljer stångstål där du bor. Lever du i närheten av Göteborg åker du till Göteborgs handelsstål eller tilll Högsbo järn & metall och köper några stänger. Bor du i närheten av Kungälv får du höra av dig så hjälper jag dig. Det är inte dyrt, du kommer att kunna smida länge för en hundring.
Klicka på länken nedan så kan du räkna ut priset är på fyrkantsstång. Du får dom i sexmeterslängder. Du får dock lägga på lite avance och momsen till Per (N/L)uder och lite till om du inte vil ha en hel sexmetare. Dom kapar den dock åt dej om du måste ta den på spårvagnen  ;) .
http://prislistor.tibnor.se/Navigate/Do ... ePacToHtml

Det är absolut inte lönt att gå på skroten och leta rostiga och/eller målade järnbitar. Inte för att någon sagt det men illa fall.

Mvh
/Marberg

Erfarenhet är när man börjar känna igen sina misstag.
Sidan laddades på: 0.062 sekunder
Powered by Kunena Forum