Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Karma eller ej

  • Johan Sangberg
  • Johan Sangberg Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Jag har sysslat med hantverk och teknik hela mitt liv. Smider konstsmide och skissar och målar.
Mer
17 år 3 månader sedan - 17 år 3 månader sedan #16982 av Johan Sangberg
Karma eller ej skapades av Johan Sangberg
Hej

;D Då kör vi igång en omröstning på ämnet Karma? Skall det finnas kvar möjligheten att utdela + eller - Karma till andra medlemmar på Antracit?
Karma kan beskrivas som att man ex. applåderar ett inlägg eller buar. Det kan av en del uppfattas som personligt och andra bryr sig inte.

I vilket fall finns det önskemål om att ta bort det då det kan motverka Antracits syfte, att dela med sig av kunskap till varandra. Hindrar det någon från att delta på Antracit bör det givetvis tas bort.

Bakgrunden till omröstningen är att ett antal medlemmar undrat...

Läs här......Klick

:P Rösta Nu

Johan Sangberg
Last edit: 17 år 3 månader sedan by Johan Sangberg.
Mer
17 år 3 månader sedan - 17 år 3 månader sedan #16991 av Kenth
Svar från Kenth i ämnet Karma eller ej
Hej
Om syftet med karma är att man skall ge någon bonus eller klander för ett inlägg så tycker jag det är bättre att göra det direkt.
Har lagt min röst på att vi inte ska ha det kvar, det fyller inget syfte då det är en adderande funktion till en person från ett antal inlägg som är gjorda. Då det inte finns någon möjlighet att gå tillbaka för att se vad det har berott på att man har fått en viss karma så vet man inte varför talet står på en viss nivå, men jag kan hålla med om att har man många så har man rönt en viss uppskattning och det är ju roligt men tvärt om är inte lika kul och skall man kunna rätta till så borde man kunna se när och varför jag fått en smite t.ex. Jag tycker det liknar mer att säga att någon är ful eller snygg, det ger inget utan man måste få reda på anledningen, därför har jag röstat för att ta bort det. Att man bara skall kunna se det för egen del fyller heller ingen funktion om jag inte får reda på varför. Jag tycker vi har en så bra koll på våra inlägg att det inte behövs, om någon skulle uttrycka sig lite vårdslöst så har vi grepp om den personen ganska omedelbart.

Jag förodar att det skall finnas en funktion där man kan tycka till på ett inlägg och att man då kommer till sidan för att skriva ett pm till denne.

kenth
Last edit: 17 år 3 månader sedan by Kenth.
Mer
17 år 3 månader sedan #17006 av martin_smed
Svar från martin_smed i ämnet Karma eller ej
Håller med Kenth. Ta bort Karma !

Martin i Lysekil.

Visst är det så att livet skrynklar ihop oss ibland men som tur är så utvecklas vi ju också.
Mer
17 år 3 månader sedan #17008 av dan610324
Svar från dan610324 i ämnet Karma eller ej
de va väl like f - n om funktionen finns där eller inte , tror inte den varken gör nytta eller skada .
ja fick själv minus 2 i karma när jag började här för att ja råkade glömma caps lock knappen intryckt å skrev ett inlägg med bara versaler , men de skiter ja fullständígt i .

Det var den AMPRE ELEKTRIKERN STRÖM som var ute och åkte i sin ELBIL och då fick han en SLADD och slog en VOLT, om det inte
Mer
17 år 3 månader sedan #17013 av Lars Eriksson
Svar från Lars Eriksson i ämnet Karma eller ej
Ta bort det. Det är för mycket "bäst i klassen"-stuk på't.
Om man skriver något bra så märker man det på svaren.
Skriver man något dåligt - vilket jag har erfarenhet av - så märker man också det på svaren. Med all rätt. Jag tror inte vi behöver en klapp på huvudet av anonyma kamrater.
God Jul
Lasse
Mer
17 år 3 månader sedan #17019 av AuntyJack
Svar från AuntyJack i ämnet Karma eller ej
mmmm... Jag tycker att Kenth har en bra poang, om nu någon har betett sig felakigt så är det bäst att ta den direkt med dom.
Men...... karma har en visst betydelse i livet, och i grund och botten är den lite obegripligt. Så att har den som den är nu är på ett extremt enkelt sätt lika med karma i vardagslivet (om du nu faktisk tror på karma

Flytta dom j**la molekuler f* f**.
Mer
17 år 3 månader sedan #17022 av Ludwigo
Svar från Ludwigo i ämnet Karma eller ej
Tycker det här med karma eller inte egentligen är rätt oväsentligt i internetforum på det hela taget. Är det någon som bryr sig om det överhuvudtaget? Ger det några fördelar eller andra roliga effekter? Om inte så är det säkert bara en källa till förvirring som många har gett uttryck för när "karma" kommer på tal.

Nä, ta bort tycker jag.

"Men 200 år kunna även gäddan och karpen bli, 40 års ålder kan också paddan uppnå, och lika gammal
som svinet blir kräftan, om den får leva." ur "Biologiska skisser" (1911) :)
Mer
17 år 3 månader sedan #17046 av gustav_metal
Svar från gustav_metal i ämnet Karma eller ej
Hmm jo men jag tänker lite syniskt att karma kunde vara bra för den som inte känner vad enda kotte här...

Ja alltså det är ju faktiskt skillnad på vad en smidesguru och en nybörjare säger. Däremot kan en nybörjare ofta formulera sig lika väl som gurun.

Om jag själv vore nybörjare skulle jag inte veta vad som var sanning eller trovärdigt om jag värderade svaren efter vad flesst tycker eller vem som formulerade sig bäst. Demokrati funkar sällan... majoritetens åsikt behöver inte ara sann.

Om vi hade ett staussystem tycker jag det borde grunda sig i smeders kunskaper inom ämnet smide, konstsmide och metallarbeten. Och jag tror det skulle bli mycket svårt att styra upp ett sådant system.

Poängsystem som säger hur trevlig man är tycker jag är hur omotiverat som hellst. Men egentligen så skiter jag i det, jag har röstat blankt.
Mer
17 år 3 månader sedan #17069 av jenlangs
Svar från jenlangs i ämnet Karma eller ej
Nä ..
Nog ska man uppskatta en viktig funktion i modererandet av också detta forum - och man får ju ett godt riktande själv om man håller sej åt linjerna eller ej ..
Ja til karma! e mett tyckande ..
Mer
17 år 3 månader sedan - 17 år 3 månader sedan #17088 av EeWe
Svar från EeWe i ämnet Karma eller ej
Min röst hamnar någonstans mitt emellan "bryr mig inte" och "nej"
Röstade Nej!

Att admin (eller motsvarande (tex moderator)) sätter betyg på enskillda inlägg tycker jag förstås är en bra funktion och helt i sin ordning. (min kritik är således givetvis inte riktad mot admin, som jag anser gör ett bra jobb)

Men då karmasystemet ju är öppet för alla, så framgår det långtifrån alltid vilka röster som lagts av tex admin.


När karmasystemet missbrukas för att slå ned på folk utan någon påtaglig anledning, genom att hamra karman i botten tycker jag dock systemet starkt kan ifrågasättas.
Detta anser jag enbart vara dålig stil och ingenting annat.
om det är något man inte gillar hos någon enskilld medlem så finns det ingenting
Last edit: 17 år 3 månader sedan by EeWe.
Mer
17 år 3 månader sedan #17094 av Dark_Jester
Svar från Dark_Jester i ämnet Karma eller ej
Jag ska ta en risk och uttala mig generellt:

Jag tror inte att "hämndröstning" är någonting som vi behöver bekymra oss för här, inte så att jag märkt några tendenser åt det håller under mina snart 3 år här. Jag känner att nivån här är *lite* mognare än att dylika påhopp skulle vara aktuella, vilket är mer än jag kan säga för somliga forum jag är medlem på.

Därför har jag valt att lägga min röst på "Ja" därför att jag tycker att karman kan anses vara en rimligt korrekt mätning för hur uppskattad användaren är i debatten och vilken nivå vederbörande ligger på. Jag hade exempelvis känt större tillförlit i att ge mig i debatt med någon som har 20 i karma än någon som har -20. Oddsen är att användaren då redan i tidigare debatter agerat omoget och otrevligt och därför blivit nedröstad.

Of all the elements; Earth, air, fire and water, man stole only one from the gods: Fire. And with it, man forged his will upon the world!

http://www.nordanvinds.se
Mer
17 år 3 månader sedan #17141 av rocker
Svar från rocker i ämnet Karma eller ej
Jag har aldrig reflekterat över vad karma står för och inte brytt mig heller för den delen. Om någon är en god debattör och skriver slagkraftiga inlägg eller tillför siten substans i någon form syns detta på en gång i språket och kanske bilderna. Jag kommenterar med en gång om jag tycker någon gjort ett bra jobb eller kommit med ett bra inlägg. Finns det de som tycker karma är bra så ok för mig. För mig själv spelar det kvitta.
Mer
17 år 2 månader sedan #17629 av georg
Svar från georg i ämnet Karma eller ej
Att ge applåder är en positiv sak, och ger säkert glädje både till utdelare och mottagare.
Ger dessutom en fingervisning om vilka som bidrar och är rutinerade rävar till en som är ny.
Men behöver man ha smite ?
Mer
17 år 2 månader sedan #17631 av JOJ
Svar från JOJ i ämnet Karma eller ej
Det finns många olika forum på internet. På väldigt många kan man ofta ana en otrevlig tom med många som tycker att de vet bäst. På ett sådant forum skulle ett karma-system förmodligen missbrukas och många skulle hamna på väldigt mycket minus. Antracit är INTE ett sådant forum, tonen här är helt otroligt positiv, jag har aldrig sett något liknande. Det beror förmodligen på att smeder är ovanligt trevliga människor som alltid är glada

Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli.
Mer
17 år 2 månader sedan #17830 av rocker
Svar från rocker i ämnet Karma eller ej
Bra sagt JOJ
Sidan laddades på: 0.116 sekunder
Powered by Kunena Forum