Nya inlägg

Topic-icon Träna tennisarmbåge?

  • JiBe
  • JiBe Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
Mer
16 år 9 månader sedan #11231 av JiBe
Träna tennisarmbåge? skapades av JiBe
Som jag har sagt i en annan tråd så har jag tennisarmbåg, och jag är ju tydligen inte den enda, nu är lyckligtvis inte smidet boven utan för mycket dator och monotomt arbete.

Jag var hos sjukgymnasten och fick ett träningsprogram, där jag ska träna med en hantel varje dag, det fungerar så att man lägger underarmen så att handleden sticker ut från tex en bordskant och sedan fattar man hanteln med rak handled och sänker den under 10 sek, sedan tar man bort den med andra handen och och lyfter handen rakt igen och lägger dit den igen med andra handen.

Grejen med detta är att man ska träna muskelfästet så skonsamt så möjligt.

Nu tänkte jag då att det finns ju en massa elektriska stöt grejer för att träna muskler tex abtronic, jag har inga illusioner om att man kan träna sej biffig med dessa som de försöker lura på en i reklamen, men borde de inte kunna vara bra till att träna tennisarmbågar,
för mer skonsamt kan det väl knappast bli, man kan vila hela armen samtidigt.

Jag läse nånstans att man annvände nått liknade till att träna förlamade.

Vad tror ni?
Mer
16 år 9 månader sedan #11238 av Uffe
Svar från Uffe i ämnet Träna tennisarmbåge?
Hej!

Jag har nyss avslutat en akupunkturbehandling för tennisarmbåge, och det har faktiskt gjort sin nytta. Men det kostade på för en nålhatare som jag, dessutom med elström på nålarna... Huvva. Men apropå den elbehandling du nämner så hörde jag mig för om det med min sjukgymnast också, och enligt henne så gör det ingen som helst nytta för tennisarmbåge i alla fall. Och den övning du nämner sitter jag och gör också...

Hon sa även som så att det tar lång tid att dra på sig tennisarmbåge, och dessvärre tar det lång tid att bli av med den också. Så det är väl bara att gilla läget, eller så får man försöka hantera hammaren med vänsterhanden istället. (jaja, jag bjuder på den...)

En annan grej du kan testa är en liten kudde på ett resårband, som man kan köpa på apoteket. Den skall man sätta på underarmen strax under armbågen, och det skall ge en viss avlastning av muskelfästet när man gör nåt annat än att sitta stilla. Verka fungera hyggligt, men det är lite trickigt att få dit kudden på rätt ställe, så be sjukgymnasten visa dig.

Mvh Uffe
  • JiBe
  • JiBe Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
Mer
16 år 9 månader sedan #11242 av JiBe
Svar från JiBe i ämnet Träna tennisarmbåge?
Jo sådanna har jag haft i ett år nu, annars skulle jag inte kunna jobba
Sidan laddades på: 0.071 sekunder
Powered by Kunena Forum