Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Gevärssmide

  • marran
  • marran Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
14 år 5 månader sedan #30665 av marran
Gevärssmide skapades av marran
Hej där ute,
har hängt ett tag här och fått mycket bra info och uppslag vad gäller smidet, många här är sjukt duktiga och det tar liksom aldrig slut... så, jag tänkte höra mig för gällande bössmide. Är det någon som har mer eller mindre koll på det området?
Anledningen till frågan är att jag skulle vilja försöka mig på att smida en bössa, gärna med hjälp av någon bössmed. Så bra vore ju om någon med erfarenhet eller kunskap om detta kunde kasta lite ljus här. Eller nån kanske vet nån som vet nån.

Lev väl
Mer
13 år 10 månader sedan #31690 av Hadar
Svar från Hadar i ämnet Gevärssmide
K-G Lindblad (lärare på Bäckedals fhsk i Sveg) har en inspelad film från en amerikan eller kanadick som smider bössa. Jag vet att han lagt över dessa på digital media. Någon av senare års elever som kanske har en kopia och är med här?

Magnus - nybakad sme'halva på Bäckedals folkhögskola
Mer
13 år 10 månader sedan #31691 av snappmagnus
Svar från snappmagnus i ämnet Gevärssmide
Har väl litet koll på det där efter att ha gått en kurs med numera bortgångne Smidesmästaren Uuno Vedenpää . Detta är dock många år sedan , i slutet av förra årtusendet så en del kunskaper ligger nog i glömskans hav. Är dock intresserad och har tillgång till en del info. ( samt min lodbössa förstås ) om det kan vara till någon hjälp ? Vore dessutom litet kul med en uppdatering i ämnet. Vid tillverkning av skjutvapen bör man söka en tillverkningslicens som sedan byts mot ex.vis en förvaringslicens efter uppvisande av färdigställt muskedunder. Jag tar för givet att vi talar om svartkrut & mynningsladdare s.k. lodbössor ?
Finns det några lokala / regionala särdrag hos bössor i din hemort ? Det Hadar skriver om är kanske " The Kentucky rifle " ?
Mer
13 år 10 månader sedan #31694 av Hadar
Svar från Hadar i ämnet Gevärssmide
Ja så hette den nog.

Magnus - nybakad sme'halva på Bäckedals folkhögskola
Sidan laddades på: 0.081 sekunder
Powered by Kunena Forum