Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Emblem

  • Nadudas
  • Nadudas Profilbild Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
17 år 5 månader sedan #17941 av Nadudas
Emblem skapades av Nadudas
Hej jag har tänkt göra ett form av familjevapen/emblem i plåt.
Har funderat på om man kan hamra ut formen/mönstret från undersidan men sanningen att säga så har jag ingen aning.
Jag har inte valt ut något speceifikt mönster ännu för jag skulle vilja ha lite ideer på lämpligt material samt hur hur man kan gå till väga först.
Mer
17 år 5 månader sedan #17942 av gustav_metal
Svar från gustav_metal i ämnet Emblem
Hmm ja det beror ju på hur stort du tänkt göra det.

Att hammra ut från undersidan... du tänker kanske på att cisselera? punsa? Det är ganska enkelt att göra på mindre plåtar (<30x30 cm) men man behöver ju givetvis rätt uttrustning och så vidare. Det är enklast att göra i kopparplåt.

Om du ska göra något större så är ju stålplåt tacksamt. då kan du göra det i många olika delar och svetsa ihop utan större möda.
Mer
17 år 5 månader sedan #17963 av Myring
Svar från Myring i ämnet Emblem
Man kan göra enklare mönster genom att man knackar upp det man vill förhöja från baksidan med en kulhammare mot en mjuk kubbe eller sandsäck. Man går någon mm utanför linjerna så man får en kraftigare distinktion i kanterna när man sedan punsar fram de färdiga mönstret. Sedan vänder man på plåten och punsar till kanterna på mönstret med flatspetsade punsar, jag använde avkapad rundstång och fyrkantjärn när jag gjorde det. Som underlag hade jag ett vanligt städ.

Mönstret jag gjorde var ett Mantuakors i en 1,5 mm stålplåt, skulle ha suttit i en hjälm men det blev lite ändringar i planerna så det blev bara liggande i verkstan.
Sidan laddades på: 0.112 sekunder
Powered by Kunena Forum