Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Gårdstavla

  • Melchior
  • Melchior Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
Mer
17 år 4 månader sedan #17798 av Melchior
Gårdstavla skapades av Melchior
Hej, jag tänkte tillverka en gårdstavla till en arbetskompis, men då dyker det upp lite frågor. Hur ska man tillverka själva skylten med texten på?
Tänkte först skära ut dem ur en plåtbit men det kommer se CRAP ut, skakig hand med skärbrännare känns inte tillräckligt bra.
Så då funderar jag på att måla dem med chabloner, har någon testat detta? Att måla vita bokstäver på svart grundfärg

Till sist kommer frågan om ytbehandling, vilken färg används för att få smidet att hålla sig från rost i en utomhusmiljö... Linoljebränning är inte ett alternativ tycker jag.

MVH
Emil

Emil Schönning
Mer
17 år 4 månader sedan #17802 av SCB
Svar från SCB i ämnet Gårdstavla
Hur tjock plåt skall du ha?
Ritsa upp motivet på plåten och hugg ut det med hammare och mejsel, det är förvånandsvärt snabbt på tunnare plåt och ger väldigt bra resultat.

//Olof Nilsson
Bilagor:
Mer
17 år 4 månader sedan #17804 av Ludwigo
Svar från Ludwigo i ämnet Gårdstavla
Jag har gjort en del schablonsaker och det funkar bra, men som vanligt är det oerhört viktigt med för-/underarbetet. Var mycket noga så du får en bra kontakt mellan schablonen och underlaget så det inte kryper under färg, tänk på att om du sprayar så kan det trycka in färg under kanterna. Sedan ska man inte låta schablonen sitta tills färgen har torkat helt utan ta bort den när färgen torkat lite och blivit lagom "halvseg" så den kan röra sig LITE när du avlägsnar schablonen, men inte flyta utanför. Spraya hellre två tunna lager än ett tjockt. Bra schabloner för släta material (och tyg faktiskt) kan man göra av bokplast som är mycket trevligt att hantera och att jobba med. Skriv ut det du vill på papper och lägg bokplasten över med skyddspappret kvar, fäst bägge i skärunderlaget (tjock STYV papp till TV-kartonger funkar bra) och använd sedan brytbladskniv eller skalpell att skära ut med. Klistra sedan fast den färdiga schablonen på underlaget, maskera och spraya.

"Men 200 år kunna även gäddan och karpen bli, 40 års ålder kan också paddan uppnå, och lika gammal
som svinet blir kräftan, om den får leva." ur "Biologiska skisser" (1911) :)
Sidan laddades på: 0.068 sekunder
Powered by Kunena Forum