Nya inlägg

Topic-icon Utbildningar Göteborg

  • Patrik.F
  • Patrik.F Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
12 år 3 månader sedan #31003 av Patrik.F
Utbildningar Göteborg skapades av Patrik.F
Hej

Jag har funderat en del på det där med att bli smed och undrar om ni kan "coacha" mig lite.
Jag har tänkt mig i sådana fall att syssla med konstsmide och mer åt hobby-hållet. jag har kollat runt lite på utbildningar och hittade en 1-2 årig utbildning på steneby ( http://www.steneby.se/web/Hem.aspx ). Den verkar bra vad man förstår genom hemsidan, Jag tror jag såg att också Göteborgs universitet hade en liknande utbildning.

Vad gäller mina kunskaper har jag absolut ingen erfarenhet av smide. Jag bor inte heller på ett så fördelaktigt ställe för yrket, men det finns kanske smedjor som man kan gå till och betala en slant för att få vara där?

Om ni kunde ge mig några tips på kurser, allt från små endagskurser eller privata kurser till långa högskoleutbildningar, så skulle jag bli väldigt tacksam!

Tack på förhand //Patrik.
Mer
12 år 3 månader sedan #31011 av gustav_metal
Svar från gustav_metal i ämnet Utbildningar Göteborg
Utbildningarna på steneby håller oerhört hög kvalite och är när man tänker efter inte speciellt långt ifrån Göteborg. När jag gick där var det många som veckopendlade till göteborg, det tog ju ändå bara två timmar med bil och kostade 50 kr var om man samåkte. Men båda utbildningarna där är tydligt inriktade mot att man ska lära sig det som behövs för att bli professionell. Man fokuserar på att lära sig sånt man behöver för att få högbetalande kunder snarare än sånt som är kul och spännande att hålle på med som hobby. Mindre handsmide och mer form är andra smidesutbildningar på grundläggande nivå.

Att hyra in sig i en smedja kan säker gå ibland, men om man inte kan nått så kan det bli mycket dyrt eftersom man som nybörjare sliter så mycket på verktygen och sällan har kunskapen att reparera dem.

Kortare smideskurser på grundläggande nivå fins lite överallt. Kolla på sveriges folkhögskolor så hittar du säkert en del. Jag har själv lite kurser I fyfors bruk inte så långt ifrån Jönköping, dit är du välkommen om det inte blivit fullteckat än här har du en länk. http://www.mullsjofolkhogskola.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=148&Itemid=437

Men det fins rätt mycket trådar om sånt här i forumet redan, om du tycker det är svårt att hitta kan du använda sökfunktionen i forumet, då hittar du säkert en hel det ytterligare.

//Gustav Thane
  • Patrik.F
  • Patrik.F Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
12 år 3 månader sedan #31027 av Patrik.F
Svar från Patrik.F i ämnet Utbildningar Göteborg
Ja då kanske steneby är lite för "seriöst" för vad jag har i tanken. Jag är ju egentligen ute efter en relativt kort kurs där jag kan få testa på lite hur det är.
Fick svar idag från en högskola i falköping med en smideskurs då de sa att man behövde tidigare erfarenhet, så jag antar att jag kollar på fel ställen då kanske.
Jag ska kolla runt lite här på forumet och se vad jag hittar.

Tack för svaret!
Sidan laddades på: 0.064 sekunder
Powered by Kunena Forum