Nya inlägg

Topic-icon Försäljning på träffen

 • Johan Sangberg
 • Johan Sangberg Profilbild Författare till inlägg
 • Offline
 • Administrator
 • Administrator
 • Jag har sysslat med hantverk och teknik hela mitt liv. Smider konstsmide och skissar och målar.
Mer
15 år 4 månader sedan #21282 av Johan Sangberg
Försäljning på träffen skapades av Johan Sangberg
:) Hej

Alla som deltar och smider och har varor att sälja har ju kunnat sälja dessa helt fritt på träffarna. Så är det väl utmärkt att det är tycker jag. Inget har ju kostat något mer en själva festen då.

Som ni alla vet behöver Antracit alltid ett litet tillskott tilkl kassan så vi kan driva siten vidare och sprida smidet till flera. Vi har Auktion, Iron in The Hat, Gåvor från medlemmarna, och ett överskott från festen. Det gav några tusen förra året. Perfekt till den nys servern jag köpte och installerade.

Antracit försöker ju få in pengar via banners också och det har givit lite till och så är uppkopplingen till Internet (24Mb) och routrar och annat betalt dessutom.

Vadan detta långa inlägg om detta? Jo

Det anmäls intresse från maskin, verktyg, material och smidesverktygs-leverantörer att kunna presentera sina varor för presumtiva kunder. Det är ju jätte bra och bör uppmuntras (till viss del). Detta har jag sett som ett ypperligt tillfälle att få in lite mer pengar tillvåran mötesplats Antracit ??? Jag har efter samtal med Kenth kommit fram till att kostnaden för att vara med "kommersiellt" skall betalas i form av en banner på Antracit som kostar 2369 kr (inkl. moms) för ett år och då exponeras man ju på Antracit också, och att man länkar till Antracit från sin hemsida.

Då får man en plats på hytt blecket max lika stor som våra tält vi köpt in. Man får ta med eget tält och bord givetvis.

En stor Skandivisk leverantör har redan anmält intresse och kommer att köpa banner för att delta under Lördag-Söndag.

Vad tycker ni?

Detta är ett tillfälle för leverantörer av verktyg och material till smeder och blivande smeder/kunder att träffas och Antracit att få finanser att fortsätta sitt arbete?

Det finns leverantörer av lufthammare, kol, stål moch material osv. Dessa kan ju tänkas vilja träffa oss och få ut sina varor? Att de betal genom en banner borde vara perfekt.

Byalaget säljer mat och dryck under dagarna och detta borde inte inkräkta på den verksamheten?

Andra saker ni funderar på kring detta?

Jag är nyfiken på er "input" i detta?

OK det va långt men som sagt, vi behöver ta Antracit vidare och jag kan tänka mig att detta evenemang gangnar alla och kan jag kan kanske få det att gå ihop ekonomiskt.

Hejhopp..

//admin

Johan Sangberg
Mer
15 år 4 månader sedan #21283 av Patrik
Svar från Patrik i ämnet Försäljning på träffen
Jag har själv funderat kring det här med leverantörer... Det finns ju fler områden som borde vara intressanta, t ex knivmaterialsleverantörer. Det borde gå att få fler att komma tycker jag. Att de ska få betala mer än oss är ju självklart, och ditt förslag med banner inklusive smidesträff låter väl utmärkt tycker jag.

Vet inte om man borde ta hänsyn till hobbyleverantörer, dvs sådana som har det som hobby att vara leverantör. Kanske det är mycket pengar då... vet inte riktigt.

Nog tänkt från mig just nu.

/Patrik
Mer
15 år 4 månader sedan #21287 av Melchior
Svar från Melchior i ämnet Försäljning på träffen
Det jag blir lite fundersam över hur byalaget ser på det hela. Det gäller ju att vi inte gör en "marknad" av träffen. Några bord är kanon, men det får inte bli fler än smidestält.

Det är ju suveränt att få in lite bannerpengar och samtidigt få lite mer intresse för att besöka träffen och titta på smide och handla lite saker som man behöver.

/E

Emil Schönning
Mer
15 år 4 månader sedan #21288 av SCB
Svar från SCB i ämnet Försäljning på träffen
Det är helt ok för mig, faktum är att jag tycker att det är en aldeles utmärkt idé att blanda smidet med bra erbjudanden från intressanta företag. Men vi bör ju kanske höra med Byalaget också, i alla fall om det visar sig vara många leverantörer som vill vara med. De är ju trots allt huvudarrangör.

Jag hade faktiskt tänkt höra med WW-Bolender i Karlskoga om de ville vara med på årets träff men jag har inte hunnit fråga dem än. De sysslar med eldfasta material och ägaren är både trevlig och väldigt kunnig. Jag har pratat en del om gasolässjor med honom och fått många goda råd. Jag skall se om jag har hinner med att kontakta dem.

//Olof Nilsson
 • Johan Sangberg
 • Johan Sangberg Profilbild Författare till inlägg
 • Offline
 • Administrator
 • Administrator
 • Jag har sysslat med hantverk och teknik hela mitt liv. Smider konstsmide och skissar och målar.
Mer
15 år 4 månader sedan #21289 av Johan Sangberg
Svar från Johan Sangberg i ämnet Försäljning på träffen
;D

Johan Sangberg
Sidan laddades på: 0.070 sekunder
Powered by Kunena Forum