Nya inlägg

Topic-icon Bygga slunga?

  • rabies
  • rabies Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
13 år 7 månader sedan #29757 av rabies
Bygga slunga? skapades av rabies
Är det nån som lyckats bygga en egen slunga här på forumet som faktiskt fungerar eller som sitter på ritningar till en fungerande?

Vi är två killar som vill testa att gjuta i silver men har inte riktigt råd att lägga 7.000kr på att testa. (konradw´s priser)

Hur är det annars med vacumgjutning? är det nåt man kan bygga själv? utan att man behöver vara ingenjör för att få det att funka.
Vilket av de båda ger bäst resultat?

// Jeppe
Mer
13 år 7 månader sedan #29777 av mr_president
Svar från mr_president i ämnet Bygga slunga?
Var på konstfack och tittade på deras slunggjutmaskin. Synnerligen enkel. De hade även en modern dyr rackarbajsarmaskin men den gamla slunggjuten va mycket enkel.

Du kan bygga den med ett "startsnöre" som du drar igång rotationen med eller med nån fjäder som du spänner ett par varv och sedan drar ut "säkring" på. Det enda som man sannolikt enklast köper är väl degeln och gjutformen.

Slakta en cykel och ta antingen en hjul eller styrstången så har du axel med lagring. Resten är vanligt mekano.

Kan tillägga att jag själv aldrig använt en slunggjut så den som sitter inne på den erfarenheten kan säkert komplettera.

Jag har vakuumgjutit och där är det vakuumpump, vakuumpotta och gips som kostar en del. Går ju använda många gånger förståss.

Har du slagit din lärling idag ??
Sidan laddades på: 0.179 sekunder
Powered by Kunena Forum