Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon sköra damaskblad?

  • fotograf
  • fotograf Profilbild Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
21 år 1 månad sedan #2055 av fotograf
sköra damaskblad? skapades av fotograf
Jag undrar lite inför den stundande leveransen av stålsorterna 15N20 och (UBH?)20 från Uddenholm.
Jag tänker använda dom två till att göra damaskblad, men då båda är härdbara av vad jag förstår så borde det väl bli lite väl hårt och brytkänsligt eller?
Bör jag då även välla in ett låglegerat stål i några lager för att få upp segheten?
Mer
21 år 1 månad sedan #2056 av joel
Svar från joel i ämnet sköra damaskblad?
Nej det behövs inte. bladet blir ju inte sprödare än på någon vanlig helstålskniv. Segheten fixar du under anlöpningen. Anlöp ryggen på kniven mjukare än eggen så blir det bäst.

Om du väller så får du ju förmodligen det i eggen(iaf om det är vanlig damask du tänker göra) och det är ju inte bra.


/Joel



Ändrat av - joel den 2003/03/12 16:14:07

Jag vet att du tror att du förstår vad du tyckte att jag sa men jag är inte säker på att du fattade att vad du hörde inte var vad jag menade.
Sidan laddades på: 0.076 sekunder
Powered by Kunena Forum