Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon (Hjäp med yrkesval) smed som yrke?!

  • Ludwig
  • Ludwig Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
Mer
18 år 10 månader sedan #6070 av Ludwig
Är det att vara smed på heltid som är meningen med livet enligt er? En annan har ju hållt på med smide lite blygsamt sen jag var 15 ungefär och har vid det här laget en ganska hyffsad smedja... Folk frågar mig om jag inte ska bli smed, men det känns som en ruskigt osäkert yrke..?

Det kan hänga ihop med att jag känner mig som en rikgit klåpare när det väl kommer till smidandet, bygga och tillverka allt som har med smide att göra, det är både roligt och går bra.. men just smidet känns det som att jag alldrig fått rikgt grepp om. Kanske har jag bara alldrig lärt mig så att jag kommit igång liksom..

Till hösten har jag sökt till lärarhögskolan som träslöjdslärare.. Jag var ganska nära att söka till sätergläntan.. men tog mig inte för..

Klurgubbe i unga år
Mer
18 år 10 månader sedan #6071 av SCB
Svar från SCB i ämnet (Hjäp med yrkesval) smed som yrke?!
Känner du dig osäker så är det bara att fortsätta som vanligt. Ha kvar smidet som en hobby tills du känner att hur har lust, ork och kunskap nog att satsa lite mer på det.
Jag har hållit på med smide några år nu (hu vad tiden går) och börjar tänka mer och mer på att kanske sadla om och satsa på smide som en heltidssysselsättning, men än är jag inte riktigt redo.
Dock gör jag en hel del för att underlätta den dag jag tar det stora klivet, testar allt möjligt smide för att bli bättre och försöker ryktesvägen att skapa ett intresse för mina alster. Har man redan ett bra kundunderlag när man skall börja livnära sig på smidet så blir nog livet lite lättare.

//Olof Nilsson
Sidan laddades på: 0.066 sekunder
Powered by Kunena Forum