Nya inlägg

Topic-icon Ny finish på bladet...hur?

  • ihaveabike
  • ihaveabike Profilbild Författare ämne
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
15 år 11 månader sedan #5603 av ihaveabike
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Hej
Ja inte kanske en helt ny finish, men jag har en äldre dolk med blankpolerat stålblad. Typ paraddolk. Nu har något försökt att slipa klingan och har även då missat kanten och har slipat in på klingan. Resultatet är ganska djupa märken. Jag har försökt med våtsandpapper för hand men det ger knappast resultat efter flera timmars jobb. Finns det några andra lätta metoder att nyttja.?
Mer
15 år 11 månader sedan #5604 av Ludwig
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Jag fick en bajonett av farsans jobbarkompis. De var dock lite rostig så jag började med våtslippaper och körde sen på det som hjälper mot all o-glanns, nämligen autosol. Du ville väl iofs slipa till något.. tja, jag skulle pröva med en bra fil.

Ett tipps om du inte vill att den ska rosta efter att du har polerat upp den, ha på lite turtlevax, då både blänker den mer och rostar inte. Finnemang vill jag lova.

Mvh/Ludwig

Klurgubbe i unga år
Mer
9 år 5 månader sedan #33834 av ejnar
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Gammal Mora-kniv , skäv och använd som spett och skruvmejsel , men aldeles underbar för sina 5 kronor efter ett antal timmar på slipsten .[attachment=0:2onk6ner]<!-- ia0 -->lille Nihonto 014.JPG<!-- ia0 -->[/attachment:2onk6ner]Det som tar tid är att rätta skader som elektriska slipstena har gjord gennok tiden .
Bilagor:
Mer
9 år 5 månader sedan #33835 av ejnar
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Dätta är det bättre alternativet till sandpapper , med sandpapper får man intet bra resultat .
Bilagor:
Mer
9 år 5 månader sedan #33836 av ejnar
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
12c27 på operationsbordet och orsaken är att den har vägrat att "ta skärpa" , ett S***** besvärligt blad att handslipa , fattas lite , men efter 20-30 timmar ger det med sig .[attachment=0:23zhb11t]<!-- ia0 -->ny ladning 012.JPG<!-- ia0 -->[/attachment:23zhb11t]Rättelse : Detta är ingen 12C27 men ett Kullager-stål :(
Bilagor:
Sidan laddades på: 0.075 sekunder
Powered by Kunena Forum