Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Sura skor....

  • mr_president
  • mr_president Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Platinum Boarder
Mer
14 år 9 månader sedan #29191 av mr_president
Sura skor.... skapades av mr_president
Svårt att få till en smidesanknytning till denna tråd men det kanske ni kan hjälpa till med.

Jag köpte ett par Viking gore tex skor och var glad å nöjd en tid. Sen började de lukta björnåtel (typ jäkla illa) efter bara några månader. Har iofs en kraftig fotsvett men detta var något i hästväg för att vara på så kort tid (om skorna stod i hallen kunde man känna lukten i hela rummet. :-[

Efter lite funderande kom jag på att prova med natriumbensoat (sånt man har i saft å sylt som konservering). Som det verkar efter några dagars testande så är lukten helt borta ;D ;D

Jag malde ner natriumbonsoaten en aning i en mortel sen hällde jag i och skakade skon så det kom "överallt". Även under innersulan. Fick vara kvar ett visst överflöd över natten och sedan slog jag ur överskottet.

(nån som har tips på hur man får bort en sån där brun/grön lodrät rand i toa-stolen?? Det går inte med avkalkning så jag tror inte det är järnbaserat utan mer åt koppar ?? Har egen brunn)

Har du slagit din lärling idag ??
Mer
14 år 9 månader sedan #29193 av kerk
Svar från kerk i ämnet Sura skor....
stålull för randen kanske? :) Saker brukar inte fästa så bra på porslin eftersom det är glaserat eller vad det heter men vissa saker sätter sig väldigt, kanske försöka bleka bort det med klorin eller något sånt annars? :)
Mer
14 år 9 månader sedan #29220 av Metalmageren
Svar från Metalmageren i ämnet Sura skor....
Detta med sura trøtta føtter har nog dom flesta smeder prøvat.
Detta her som følger er ett trick jag fick av en gammal smed i omklædnings rummet på ett værksted engång, han hade i sin tur fått det av sin smed far osv. osv.
Tipset er och som jag sjælv också gør, ta gårdagens tidning, vik ihop til ca 9 sider (efter behag) och klipp der efter ut en form som en sula och lægg in i skorna . Detta er jævligt skønt att gå med/på (det formar sig perfekt efter foten) + att fot hyggienen genast førbetras . Nær jag har tid om morgonen så klipper jag til ungarna också och det til deras stora førtjusning.
hilsen Metalmageren
Sidan laddades på: 0.088 sekunder
Powered by Kunena Forum