Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Trevligt att vara här

  • Calon
  • Calon Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
11 år 11 månader sedan #34645 av Calon
Trevligt att vara här skapades av Calon
Hej. Jag heter Gabriel Pettersson, är 24 år och som så många andra som postar i den här sektionen, ny medlem på forumet.
Jag bor för tillfället i Akalla i utkanten av Stockholm och jobbar som 3D grafiker / programmerare. Jag har hela mitt liv sysslat med olika sorters skapande, sömnad, läderhantverk, träarbeten, ringbrynjemakande, måleri och mycket annat som är roligt.
Jag har alltid varit fascinerad av smide och länge känt en dragningskraft till detta, men sen en kompis för något år sedan fick en fältässja, ett städ, lite kol tänger och ett par hammare helt gratis på något sätt som jag fortfarande inte riktigt listat ut så har jag, efter att ha testat på smide hos honom några gånger, varit helt fast. Mitt nuvarande boende i en lägenhet på tionde våningen tillåter inte riktigt att jag ägnar mig åt mitt relativt nyfunna glädjeämne särskilt ofta, men jag drömmer om att flytta längre bort från staden någon gång i framtiden. Skaffa ett hus och en tomt tillsammans med min underbara sambo och inrätta en liten hobbysmedja. Hon är också väldigt pysslig av sig och är inte heller överdrivet förtjust i storstadslivet så denna dröm passar oss utmärkt.
Tills detta går i uppfyllelse får jag dock tillgodose med de få smidestillfällen jag kan hugga tag i. I sommar skall jag hjälpa en släkting till min sambo att renovera en gammal fältässja och släpa fram hans gamla städ och verktyg som han inte använt på många år. Jag ser mycket fram emot detta och hoppas på att kunna smida så mycket som möjligt i sommar :D
Med tanke på detta har jag även en liten fråga som jag hoppas kunna få svar på, och det är ifall man kan beställa stål på internet i relativt små mängder, tillräckligt för att smida lite ljusstakar och ett och annat mantelspänne utan att det blir allt för dyrt?

Hur som helst är jag glad att jag äntligen tog mig tid att bli medlem på Antracit! Kul att vara här :D
Cheers!
Mer
11 år 11 månader sedan #34646 av Melchior
Svar från Melchior i ämnet Trevligt att vara här
Tjabba.

Trevligt att läsa din presentation. Kommer själv från samma bakgrund, programmering... och håller på med smide på hobbynivå. Tänkte erbjuda dig att haka på hos mig nere i nynäshamn, är medlem i en Ångloksförening som har en stor smedja med allt man kan tänka sig. Just nu är vi väldigt få som smider och mer folk välkomnas med öppna armar. 50 min med tåg från stan...

Här finns bra med små mängder stål som går att använda. Vill du större mängder eller vissa exakta stålsorter (skärande verktyg) så har jag lite smått och gått i gömmorna som du kan få köpa för en liten slant.

Själv håller jag mest på med knivsmide, fokus på damask.... Men har ju pickat mig igenom ljusstakar och kapsylöppnare. :)

Slå mig en signal kan jag berätta mer.

0761148717

MVH
Emil

Emil Schönning
  • Calon
  • Calon Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
11 år 11 månader sedan #34649 av Calon
Svar från Calon i ämnet Trevligt att vara här
Vilket fantastiskt erbjudande!
Jag är ju som sagt nybörjare, och möjligheten att få utvecklas i smidet i närheten av andra som hållit på ett tag är mer än jag kunnat hoppas på :D Jag hör av mig till dig under dagen imorgon om det passar bra för dig, så kan vi prata mer då.

/Gabriel
Mer
11 år 11 månader sedan #34655 av TobbeÅh
Svar från TobbeÅh i ämnet Trevligt att vara här
Vilket härligt erbjudande! Går ju inte att tacka nej till va? Hoppas du får smida mycket i sommar.

Här är en gammal 3d grafiker också... mystiskt, men det är verkligen befriande att ibland skapa något som man verkligen kan ta på. Tänk dock på att det inte finns någon "undo"-knapp i verkligheten. ;) Tur är väl det kanske.

T
  • Calon
  • Calon Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
11 år 11 månader sedan #34657 av Calon
Svar från Calon i ämnet Trevligt att vara här
Vad roligt :D Världen är bra liten ibland, och jag kan verkligen tänka mig att det är lite som du säger Tobbe. Den ständiga digitala närvaron och det digitala skapandet gör nog att många känner sig dragna till klassiskt fysiskt hantverk :) Med risk för att det låter lite bakvänt så är det väl kanske så att det är det faktum att det inte finns undo i verkligheten som gör det så mycket mer lockande att sysselsätta sig med "verklighetens" olika färdigheter ;)
Mer
11 år 11 månader sedan #34659 av Melchior
Svar från Melchior i ämnet Trevligt att vara här
Smidet är ju lite av en ultimat hobby för datanissar och kontorsråttor.

Så otroligt härlig känsla att stå vid en nystartad kolbädd när lågorna slår högt, sippandes på en kaffe. Fundera på vad som skall smidas idag och hur man skall göra det. Avslappning på hög nivå.

Du kommer att banka huvudet i väggen många gånger och undra var crtl-z finns i RL. :) stål brinner upp förvånadsvärt fort...

Rekommenderar dig att fundera lite på saker som du vill smida, allt handlar om form så rita massor, då kommer du var förberedd för lite jobb i smedjan. Börja med typ en hasp, brevöppnare, kapsylöppnare mm.

Jag kommer åka utomlands om en vecka och kommer vara borta i ca 2 veckor. Därefter är det full spruta i smedjan.

Emil Schönning
Sidan laddades på: 0.078 sekunder
Powered by Kunena Forum