Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Smidesskolor?

  • Nils
  • Nils Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
18 år 1 månad sedan #11055 av Nils
Smidesskolor? skapades av Nils
Äftersom jag inte hittade något om ämnet i varesig huvudsidan eller forumet så frågar jag här istället; Hur många skolor finns det där man kan lära sig lite mer avancerat smide här i Norden? Jag har gått ett år på Samernas Utbildningscentrum i Jokkmokk nu och lärt mig lite hantverk och smide. Blev just färdig med mitt första laminatblad ett par dagar sen, och den blev ganska så bra om jag får säga så själv. Jag har läst ett par böcker om ämnet men vill hälsst gå på skola för att få känsslan för redskap och så vidare istället för att lita bara på böcker... så finns det några bra skolor där man kan lära sig avancerat smide i Sverige eller Norge? Ville hälsst ha lärt mig lite damask-smide, att göra svärd, att utsmycka mina föremål med varesig gravyr eller annat, och liknande.

På förhand tack,
-Nils
Mer
18 år 1 månad sedan #11057 av SCB
Svar från SCB i ämnet Smidesskolor?
Om du tittar på förstasidan här på Antracti så hittar du ett par anonser från både Bäckedal och Utbildning Nord som har smidesutbildningar.

//Olof Nilsson
  • Nils
  • Nils Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Mer
18 år 1 månad sedan #11063 av Nils
Svar från Nils i ämnet Smidesskolor?
Ah, såg inte dom där tidigare, tack tack... men finns det typ något sånt i Norge? Hadde varit roligt at bo i Norge, få lite kulturförändring.
Mer
18 år 1 månad sedan #11078 av Vebjörn
Svar från Vebjörn i ämnet Smidesskolor?
Dessverre er det dårlig med smiskoler i Norge.
Mer
18 år 1 månad sedan #11087 av ewoc
Svar från ewoc i ämnet Smidesskolor?
nu är jag inte järnsmed, men den bästa smidesutbildningen i sverige är väl ändå på stenebyskolan? utbildningen motsvarar väl högkskola nu också? efter vad jag hört ska smedjan där vara fantastisk. där har de också ett rätt bra samarbete med shks i oslo, och även om smedjan där är rätt ynklig så ska de ju snart flytta till nya lokaler och kompetensen hos lärarna saknas heller inte. annars kan jag väl tipsa om arbetsförmedlingens hemsida, de har ju all möjlig info. folkhöskolor är ju en höjdare vad gäller smide. och så har vi ju sätergläntan utanför insjön, om den skolan fortfarande står. det var ingen skola i min stil men eleverna som gick där verkade nöjda, i alla fall då jag var där för några år sedan.

vill du absolut till norge tycker jag du ska ta kontakt med shks i oslo. kan metallinstitutet där inte hjälpa dig så tror jag de vet vart du ska vända dig.

lycka till! :)

Ever tried. Ever failed. No matter.
Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)
Mer
18 år 1 månad sedan #11356 av smedjans
Svar från smedjans i ämnet Smidesskolor?
Det finns ett par skolor i sverige som lär ut smide.

Kramfors - brukssmide och lite konstsmide

Sätergläntan - tror dom är mer inne på verktyg

Stenebyskolan - tror att dom håller endast på med konstsmide

Volund - tror att dom håller endast på med Konstsmide

Själv så är jag lärare på Träakademien i kramfors, det är mitt första år som lärare och gick här själv 2003-2004 kursen är 40 v.
Sidan laddades på: 0.096 sekunder
Powered by Kunena Forum