Nya inlägg

  • Inga inlägg att visa.

Topic-icon Stål vid vällning

  • Taffy
  • Taffy Profilbild Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
22 år 11 månader sedan #103 av Taffy
Stål vid vällning skapades av Taffy
3 frågor:
Vilka stål är bra till eggen när man väller knivblad?
Går det bra med 1312 på utsidan vid laminering eller bör man ha något annat?
Lancashirejärn, finns det fortfarande och vad används det till?

MVH

Anders Linnard, Öland
  •  Profilbild
  • Besökare
  • Besökare
22 år 11 månader sedan #104 av
Svar från i ämnet Stål vid vällning
Hej Anders
Jag har inte svar på din fråga utan skulle vilja veta hur man får tag i olika stål till eggsmide. Vilka typer av föremål kan man återanvända ex. filar och andra verktyg, och vilka temperaturer är lämpliga för härdning och anlöpning av dessa?
Jag har t.ex. några "räfspinnar" från en gammal traktordragen höräffsa. Finns det någon som vet var det kan vara för material i dessa.
I vissa böcker förekommer tabeller som anger materialet i olika verktyg, deras kolinnehåll osv. Dessa tabeller kan väl bara gälla för verktyg från en viss tidsperiod?

Mats Andersson, Kungsbacka
  • Taffy
  • Taffy Profilbild Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
22 år 11 månader sedan #105 av Taffy
Svar från Taffy i ämnet Stål vid vällning
Ja, eftersom jag är ny på sidan har jag ju förstås missat att svaren på mina frågor redan finns på konstsmidesforumet. Så svar behövs alltså inte. Jag ber så mycket om ursäkt.

Anders L, Öland
Sidan laddades på: 0.068 sekunder
Powered by Kunena Forum