Nya inlägg
- Smide och Metallhantverk - Blacksmithing and ArtMetal
- Knivmakeri - Knifemaking
- Yt- och efterbehandling [Kniv] - Finishing [Knife]
- Anlöpning
Anlöpning
- Tyrfing
-
Författare ämne
- Offline
- Junior Boarder
-
Mindre
Mer
- Inlägg: 29
- Tack mottaget: 0
17 år 3 veckor sedan #4037
av Tyrfing
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Hej
Efter härdning hur ska jag anlöpa för att få bästa seghet och hårdhet på ett svärd gjort i ss1770 ?
Vilken HRC ska det vara 40,50,60……..?
mvh Tyrfing
Efter härdning hur ska jag anlöpa för att få bästa seghet och hårdhet på ett svärd gjort i ss1770 ?
Vilken HRC ska det vara 40,50,60……..?
mvh Tyrfing
- SCB
-
- Offline
- Moderator
-
17 år 3 veckor sedan #4038
av SCB
//Olof Nilsson
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Det beror ju lite på vad det är för typ av svärd, men runt 50 rukar vara ett bra riktvärde för europeiska medeltida svärd.
Om du anlöper SS1770 till 375<sup>o</sup>C så får du en hårdhet på ca 550 Vickers #8776; 52 HRC
//SCB - Proffessionell amatör samt evig sökare av onödig kunskap.
Om du anlöper SS1770 till 375<sup>o</sup>C så får du en hårdhet på ca 550 Vickers #8776; 52 HRC
//SCB - Proffessionell amatör samt evig sökare av onödig kunskap.
//Olof Nilsson
- Smide och Metallhantverk - Blacksmithing and ArtMetal
- Knivmakeri - Knifemaking
- Yt- och efterbehandling [Kniv] - Finishing [Knife]
- Anlöpning
Sidan laddades på: 0.053 sekunder